Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás lesz az MTK elnöke

2010. május 7., péntek 11:11

A jelenlegi elnök, Hunvald György előzetesben van, a Fideszes politikussal szponzorok is jönnének a nehéz anyagi helyzetben lévő klubhoz.

A Népszabadság információja szerint politikai vonalról erősít a nem éppen optimális anyagi helyzetben lévő MTK: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a sportegyesület elnöke lesz. A politikus elfogadta a klub felkérését, amelyre már csak azért is igent mondott, mert kötelezi a családi hagyomány.

A lap értesülését Deutsch Tamás a stop.hu-nak nyilatkozva megerősítette:
"Általában egy-két hét gondolkodási időt kérek hasonlóan komoly felkérések alkalmával, most is így tettem, de lelkem mélyén rögtön igent mondtam Farkas Ferenc ügyvezetőnek" - nyilatkozott az európai parlamenti képviselő, jelezve, hogy öccsével, Péterrel, a volt országos csúcstartó magasugróval együtt maga is atletizált a nagy múltú, 122 éves klubban, férfi felmenői mind MTK-drukkerek voltak.

Farkas Ferenc, az MTK ügyvezetője egyelőre nem kívánt nyilatkozni; mint említette, jövő hétfőn és kedden tisztázódnak a nyitott kérdések, Deutsch Tamás hétfőn egyeztet a szakosztályok képviselőivel elképzeléseiről.

A jelenleg Hunvald György, az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester elnöksége alatt működő klub május 26-án tartja közgyűlését, az első Orbán-kormány gyermek-, ifjúsági és sportminiszterének érkezésével – szponzorok révén –  komoly támogatáshoz juthat.

Rovatok