Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal hajszállal úszta meg a sörzuhanyt

2010. május 9., vasárnap 13:25

Louis van Gaalt játékosai bekerítve próbálták sörrel eláztatni szombaton a bajnoki ünnepléskor. A holland tréner eleinte még megúszta, de nem fogta vissza magát, együtt ünnepelt a csapattal a berlini Olimpiai Stadionban. 22-edszer lett bajnok a Bayern München.

Az érmek és a salátástál átadása után a hagyományos hatalmas korsó sörök is megérkeztek a pályára. A Bayern játékosai Schweinsteigerrel, Van Bommellel és Van Buytennel az élen mindent elkövettek, hogy edzőjük ne sokáig ünnepelhessen szárazon. "Öten vagy hatan jöttek utánam és bekerítettek. De egész jól védekeztem, nem tudtak igazán össesörözni" - mondta boldogan Van Gaal, aki első holland trénerként nyerte meg a Bundesligát. (A videón 1:20-nál látható)

Később már nem volt ilyen szerencséje a holland mesternek, Van Bommel egy alkalommal a három literes korsó egészét ráborította Van Gaalra, aki miután még a szünetben melegítőre váltotta öltönyét, cseppet sem bánta a dolgot. Csak annyit mondott: "ez csodálatos".

A Bayern már egy fordulóval korábban megnyerte a Bundesligát,  de azért a zárókörben is oda tette magát a csapat, Robben duplájával 3-1-re győztek a már kiesett Hertha ellen.

A Bayern szezonja azonban még nem ért véget,  május 15-én a Német Kupában, majd egy héttel késsőbb a Bajnokok Ligában is döntőt játszik a csapat. Utóbbi fináléban az Inter lesz az ellenfél,a milánóiak trénere, José Mourinho ott volt a lelátón Berlinben.

Rovatok