Index Vakbarát Hírportál

Folyik a sör, a pezsgő, ünnepel a Chelsea

2010. május 10., hétfő 14:41

A londoni klub négy év után Premier League-első gólrekorddal, gólkirállyal, José Mourinho után újra külföldi edzővel. A sikerszezon szombaton lehet teljes.

Három Manchester United-győzelem után nyert újra angol bajnokságot a Chelsea, 103 gólos Premier League-rekorddal. Az új edző, az olasz Carlo Ancelotti engedi játszani a csapatot, állítja John Terry csapatkapitány, ennek az eredménye a gólcsúcs.

A PL-gólkirály Didier Drogba 29-et, Frank Lampard 22-t lőtt, ketten hozták a találatok felét.

A Chelsea a West Hamnek, a Wolverhamptonnak, a Boltonnak négyet-négyet, a Blackburnnek és a Portsmouthnak ötöt-ötöt, a Sunderlandnek, az Aston Villának, a Stoke-nak hetet, vasárnap a Wigannak nyolcat lőtt, vagyis a 38-ból mindössze 9 mérkőzésen összejött a 103 fele.

A gólcsúcsnál is nagyobb teljesítmény viszont, hogy a londoniak a Nagy Négyes (Big Four) másik három tagját – MU, Liverpool, Arsenal – odavissza megverték, sőt, a hat meccsen egyetlen gólt kaptak – a MU-s Machedától, kézzel – és tizenkettőt rúgtak.

A Stamford Bridge-en jól meg is ünnepelték a bajnoki címet, ott voltak a futballisták családtagjai, Drogba és Terry gyerekei, folyt a pezsgő és a sör.

Néhány nap múlva még nagyobb ünnep jöhet: szombaton a Chelsea FA-kupadöntőt játszik a kiesett Portsmouth-szal, ha azt is megnyeri, 105 éve alatt először éri el a double-t, azaz a duplát, ahogy a britek az egy évadon belüli bajnokságot és kupagyőzelmet nevezik.

Rovatok