Index Vakbarát Hírportál

Koman, Vadócz, Bodor a gólszerzők között

2010. május 10., hétfő 12:29

Londonban nyolc, Milánóban hét gól esett, előbbi bajnoki címet ért. Három magyar is betalált, a Real Madrid tovább szorongatja a Barcelonát. Hétvégi gólösszefoglaló.

A Chelsea nyolcat lőtt a Wigannek vasárnap, Drogbának nehezen indult, aztán mesterhármas lett belőle: 29 találattal gólkirály, a Chelsea bajnok.

Az Inter sem hibázott a Chievo ellen, bár a vége szorosan alakult, Mourinhoék győzelme egy percig sem volt kérdés. Mindkét csapat lőtt öngólt, 2:1-után Milito tökéletes emelése volt a meccs legszebb jelenete, a vége 4:3. Ha az Inter az utolsó fordulóban nyer, akkor olasz bajnok.

Hasonló a helyzet Spanyolországban, a Barcelona a Sevillát verte, Maxwell tökéletes passzából Messi szerezte meg a vezetést.

A Bilbao tíz emberrel egyenlített a Real Madrid ellen, aztán kapott még négyet, de Yeste gólja volt a legjobb, öt Real játékost is kicselezett, majd a kapuba lőtt.

Koman éles szögből - és lesről - helyezett kapásból (1:05-nél) az Udinese otthonában, a Bari végül döntetlenre végzett, a magyar csatárnak ez volt a második szezongólja.

Az Osasuna végül kikapott az Espanyoltól, de Vadócz Krisztiánon nem múlt a győzelem, az 5. percben fejesből szerezte meg a vezetést, negyedszer talált be a szezonban.

A legfontosabb hétvégi magyar gól Hollandiában esett, Bodor Boldizsár, a Roda játékosa a 92. percben passzolta a Heracles kapujába a labdát (6:50-nél). Ezzel lett 2-1, a Roda bejutott az Európa Ligáért zajló rájátszás következő körébe.

Rovatok