Index Vakbarát Hírportál

Tökéletes lövéssel kupagyőztes a Chelsea

2010. május 15., szombat 18:21

A bajnok az FA-kupát is megnyerte, először duplázott. Ancelotti edző első szezonjában a két fontosabb angol trófeát megszerezte a klubbal. Ballackot lerúgták.

A Chelsea megvédte FA-kupa elsőségét, a szombati döntőben 1-0-ra verte a Portsmoutht.

Az első félidőben már három-négy góllal vezethettek volna Lampardék, de Salomon Kalou még a négy méteres üres kapunál is csak a lécet találta el, Terry a felső kapufára fejelt, Drogba bombáját ujjheggyel tolta a lécre David James: a labda kétharmad részben átment a vonalon, de kifelé pattant a földről.

A szünet után nem sokkal a lesérült Michael Ballack helyett beállt Juliano Belletti buktatta Aruna Dindane-t, a bíró helyesen büntetőt ítélt. A Ballackot szándékosan, kisebb összeakaszkodásuk után lerúgó Kevin Prince Boateng nem tudta kihasználni a lehetőséget, gyengén középre helyezte a labdát, Petr Cech lábbal védett.

Nem telt el három perc, az 59.-ben vezetett a Chelsea: Drogba szenzációs, 22 méteres szabadrúgását nem védhette James, a labda a kapufa tövéről pattant be.

A hajrában a Portsmouth egyenlíthetett volna, de helyzetei kimaradtak, majd a 88. percben Frank Lampard kapott büntetőt, miután Michael Brown felrúgta. A középpályás a jobb alsó sarkot vette célba, de mellé lőtte a labdát.

Maradt az 1-0, a Chelsea a bajnokság mellé a kupát is megnyerte, 105 éves történetében először duplázott, Carlo Ancelotti edző első évében két fontos trófeát nyert a klubbal.

Rovatok