Index Vakbarát Hírportál

Torghelle Düsseldorfban, Szabics Grazban

2010. május 18., kedd 13:35

A német másodosztályú bajnokság harmadik helyezettje, az Augsburg megvált két magyar csatáráról. A 21-szeres válogatott Szabics visszatér Grazba, a 40-szeres válogatott Torghelle a Fortuna Düsseldorfban folytatja.

Az Augsburg huszonkilenc éves csatára, Szabics Imre visszatér az osztrák Sturm Grazhoz, ahol a legjobb szezonjában 27 meccsen tizenegyszer volt eredményes, és ahonnan 2003-ban a Bundesligába szerződött.

Szabics 2003-ban a Stuttgartban gólt lőtt a Manchesternek, ugyanazon a 2-1-re megnyert meccsen gólpasszt adott Kevin Kuranyinak. 26 meccsen kilenc gólt lőtt, három évben – három csapatnál: Stuttgart, Köln, Mainz - összesen nyolcat. A következő három évet a másodosztályban töltötte, 8 góllal fejezte be összesen. Idén kétszer játszotta végig a 90 percet, egy gólt lőtt. Sokat volt sérült, az osztrákoknál talán újra játékba lendül.

A Sturm megnyerte az Osztrák Kupát, az Európa Ligában szerepel, a bajnokságban negyedik lett. A német transfermakt.de szerint a Szabics-szerződést egyelőre még nem írták alá.

Torghelle Sándor is már biztosan elhagyta az osztályozón elbukó Augsburgot, a Fortuna Düsseldorfban folytatja. Szerződése lejárt, ingyen igazolt át, kétéves szerződést kötött.

A 28 éves csatár Magyarországon a Budapest Honvéd és az MTK játékosa volt, játszott az angol Crystal Palace-ben, a görög Panathinaikosz és a PAOK Szaloniki csapataiban is.

2008-ban került a Bundesliga 2-be, előbb a Carl Zeiss Jena, majd az Augsburg futballistájaként játszott. A másodosztályban 75 meccsen 21 gólt lőtt. A magyar válogatottban 40-szer szerepelt eddig, 11-szer volt eredményes. A Fortuna Düsseldorf a nemrég véget ért szezonban éppen az Augsburg mögött, a negyedik helyen végzett és lecsúszott az osztályozóról.

Rovatok