Index Vakbarát Hírportál

Vereséggel bajnok a Debrecen

2010. május 23., vasárnap 19:33

Majdnem a legextrémebb forgatókönyv lépett életbe a magyar bajnokságban: 9 perccel a vége előtt úgy tűnt, a magyar bajnoki aranyért és a bronzért is külön, oda-visszavágós meccs lesz. A Győr azonban Sztanisics góljával nyert a Videoton ellen, így bajnokká tette a címvédő Debrecent, és bronzérmessé csapatát. Az Újpest nagy tavaszi hajrája ellenére csak negyedik.

A magyar labdarúgó bajnokság utolsó, harmincadik fordulójában a Debrecen kapott könnyebb ellenfelet, hiszen a Kecskemét a legutóbbi öt hazai meccséből négyet nem tudott megnyerni. A félidő vége előtt azonban vezetéshez jutott, miután Csordás jól cselezgetett a védők közt, és a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba vágta a labdát.

A Videoton ezelőtt két hatalmas helyzetet hagyott ki az első félidőben, Lipták fejesekor a gólvonalról mentett a Győr, Horváth ugyancsak egy szöglet után húzta szép mozdulattal a kapura labdát, ekkor Sztevanovics volt a helyén. Sándor a 17. percben még ennél is közelebb volt a gólhoz, de lövését a kapufa mentette. A középpályásnak volt egy másik lövése is, azt a szerb kapus fogta.

A félidőben tehát úgy volt, bajnoki döntő lesz, és a harmadik helyről is egy különpárharc határoz, mert az Újpest vezetett a Vasas ellen, ezzel pedig beérte a Győrt.

A második félidőben a Debrecen csak erőlködött, nem tudott egyenlíteni, de a Győr belőtte a bronzérmet jelentő győztes gólt, amivel megmaradt a Videoton egypontos hátránya, és a történelmi aranyérem nem jött össze. Egyúttal: meglett a Loki ötödik bajnoki címe hat év alatt.

A gól nem egy kidolgozott akció végén született: Sztanisics megpattanó lövését nem háríthatta a szlovák kapus, aki első élvonalbeli meccsén jól védett.

A fehérváriak a második félidőben visszaestek, a végén kis híján összeverekedtek a játékosok.

A játékvezető - érthetetlenül - fél perccel a két perces hosszabbítás vége előtt lefújta a meccset. Ráadásként a sípszó pillanatában távolról talált egy gólt a vendégcsapat, igaz ekkora már leálltak a győriek.

Kétezer debreceni drukker ünnepelte Kecskeméten a bajnoki címet. A bundagyanúval vizsgált Lokira szerdán Magyar Kupa-döntő vár. Tavalyi BL-szereplésének köszönhetően az idei selejtező első körében kiemelt lesz.

A sorrend: 1. Debrecen 62 pont, 2. Videoton 61, 3. Győr 57, 4. Újpest 55.

A meccs előtt és után két-két embert garázdaság, kettőt pedig – még a kezdés előtt – hivatalos személy elleni erőszak miatt; mindannyian a székesfehérvári vendégcsapat drukkerei voltak, és nem sokkal előállításuk után útjukra is bocsátották őket - írta az MTI.

Jegyzőkönyv:

Kecskeméti TE-ERECO - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kecskemét, 6400 néző, V: Szabó Zs.
gólszerző: Csordás (45.)
sárga lap: Alempijevic (19.), Bori (87.), illetve Feczesin (19.), Bodnár (32.), Coulibaly (87.)
Kecskemét: Holczer - Némedi, Gyagya, Lambulic, Alempijevic - Bori, Cukic, Koncz, Litsingi (Schindler 89.) - Csordás (Simon 75.), Montvai (Savic 82.)
DVSC: Poleksic - Bodnár (Etogo 69.), Szélesi, Fodor, Laczkó - Czvitkovics, Varga J., Ramos (Dombi a szünetben), Yannick - Feczesin (Rezes 33.), Coulibaly

Győri ETO FC-Videoton FC 1-0 (0-0)
Győr, 8000 néző, V: Andó-Szabó
gólszerző: Stanisic (82.)
sárga lap: Stanisic (38.), Tokody (42.), Babic (77.), Kink (90.), illetve Nikolic (66.), Polonkai (77.), Horváth G. (90.)
Győr: Stevanovic - Babic, Stanisic, Fehér Z., Szabó O. - Kink, Pilibaitis, Tokody, Koltai (Dinjar 57.) - Nicorec (Copa a szünetben) - Aleksidze
Videoton: Tujvel - Andic, Lipták, Horváth G., Elek - Szakály D. (Farkas II B. 60.), Sándor, Farkas I B., Polonkai (Sitku 85.) - Nikolic (Vujovic 69.), Alves

Rovatok