Index Vakbarát Hírportál

Melyik volt a legocsmányabb futballmeccs?

2010. május 24., hétfő 20:22

Idén is láthattunk nemrégiben két vérlázító meccset, amikor nemcsak a fair play sérült, hanem maga a futball is. Összegyűjtöttünk pár meccset, amelyiknek a végeredményére nem volt nagy érdem fogadni, mert tutira nem teszünk.Argentína hattal, a spanyolok 11-gyel győztek, a osztrákok a németeket, a Lazio az Intert hagyta

Május első hétvégéjén két olyan meccs is volt, amelyiknél az egyik csapat látványosan nem a legnagyobb erőbedobással küzdött, mert ha megnyerte volna bajnokiját, akkor ősi riválisát hozza előnybe.

A Lazio drukkerei végig fütyülték csapatukat, ha támadtak, mert ha legalább egy pontot szereznek az Inter ellen, akkor a városi ellenség, a Roma maradhatott volna a tabella élén.

A Liverpool sem törte össze magát a Chelsea ellen, mert ha megveri a londoniakat, akkor a Manchester United átvehette volna a vezetést a tabellán. Gerrard egy borzasztó passzt adott a félidő végén, Drogba lecsapott a hazaadásra, és könnyű gólt lőhetett. A Liverpool az első gyors és tervezett akcióját a 91. percben vezette. A Chelsea végül megtartotta egypontos előnyét, és megnyerte a bajnokságot.

Ezzel a kettővel teljes a szégyenteljes meccsek sora, párat felidézünk, eldönthetik, melyik volt a legszemérmetlenebb.

A világbajnokságokról kettőt biztosan elő lehet venni. Argentína 1978-ban 6-0-ra győzte le Perut, és ezzel jutott a hazai pályán rendezett vb döntőjébe. Később kitudódott, a peruiak pénzt kaptak, hogy véletlenül se szorítsák meg Kempeséket.

1982-ben a német riporter arra biztatta a nézőket, kapcsolják ki a tévét, az osztrák csak annyit mondott, szégyen, ami a gijoni pályán történik.

Az NSZK és Ausztria megegyezett, hogy kiejtik Algériát, és mivel ehhez az 1-0-s német győzelem maximálisan megfelelő volt, Hrubesch tizedik percben fejelt gólja után eszükbe sem jutott támadni. Vérlázító volt, ahogy a két csapat adogatott, a FIFA utána vezette be, hogy a csoportmeccsek utolsó körét egy időben kell lejátszani.

Melyik volt a legocsmányabb?

  • 582
    Lazio-Inter
  • 506
    NSZK-Ausztria
  • 267
    Argentína-Peru
  • 259
    Svédország-Dánia
  • 244
    Chelsea-Liverpool
  • 165
    Spanyolország-Málta
  • 66
    Nigéria-Paraguay
  • 29
    Sevilla-Oviedo

Az 1990-es világbajnokságon Hollandia az utolsó csoportmeccsen gyorsan vezetést szerzett az írek ellen, de Quinn egyenlített, ez az 1-1 pontosan jó volt ahhoz, hogy mindkét válogatott továbbjusson, így elég gyalázatos volt az utolsó tíz perc, mert egyik válogatott sem akart támadni.

A másik meccsen Anglia legyőzte 1-0-ra Egyiptomot. Ha az arab ország egyenlít, akkor az a megdöbbentő helyzet állt volna elő, hogy mind a négy országnak ugyannyi pontja, ugyanannyi lőtt gólja van.

Az angolok azonban nyertek, így csak a második helyről döntött sorsolás az írek és a hollandok közt. A hollandok csak harmadikok lettek, így a későbbi győztes németekkel játszottak a tizenhat között.

A 2004-es Európa-bajnokságon az olaszokat a dánok és a svédek 2-2-es döntetlennel biztosan kiejthették, ennyi is lett a vége. Mindkét ország védekezett, de annyira nem hihetően, hogy a csalást lemossák magukról.

Nigéria az 1998-as világbajnokságon nem játszott a fair play szellemében, az utolsó fordulóban, már továbbjutóként kikapott Paraguaytól, ami azt jelentette, hogy a spanyolok bármennyire is verik meg Ecuadort, akkor is kiesnek. A 6-1-es győzelemnél az utolsó két gólt Kiko lőtte, fotója a könnyes gólörömmel örökre emlékezetes maradt.

1983-ban viszont nagyon örültek a spanyolok, amikor a selejtező utolsó körében Máltát fogadták. Az Európa-bajnokságra csak úgy juthattak ki, hogy tizenegy góllal verik a kis szigetország csapatát. Hihetetlen, de épp 12-1 lett, amivel a hollandok jártak pórul.

A Sevilla a 2000-es szezonban még nem volt erős, kiesett az élvonalból. A Betis is a kiesés ellen küzdött, és amikor a Sevilla az Oviedóval, a Betis nagy riválisával játszott, 3-2-re kikapott. Mivel hárommal is vezetett az Oviedo, erősítette a gyanút, hogy szándékosan nem akarja megverni ellenfelét. Ezt nem is cáfolták azóta sem. Mindkét csapat kiesett így: a Sevilla rántotta magával a Betist.

Rovatok