Index Vakbarát Hírportál

Melyik magyar légiósé a legszebb gól?

2010. május 25., kedd 12:04

Rég zártak ilyen jó évet a magyarok Európában, nyolc játékos nyolc gólját választottuk ki. Vadócz vagy Gera? Dzsudzsáké vagy Komané volt szebb?

A magyar légiósok közül Gera Zoltán zárta a legjobb idényt, a Fulhammel az Európa Ligában döntőt játszottak, a csapat tizenkettedik lett a bajnokságban, vagyis visszaesett a legutóbbi hetedik hely után, viszont egy meccs hiányzott ahhoz, hogy a Wembley-ben is játszhasson, hiszen az Angol Kupa negyeddöntőjében a Tottenham megismételt meccsen verte ki őket.

Gera sorra lőtte a fontos gólokat, a Juventusnak kettőt, a Hamburgnak még ennél is fontosabbat. A Manchester Citynek állítás nélkül, jó huszonöt méterről varrta be, alighanem ez a legszebb.

Nem sokat ért, a Ligakupában a City jutott tovább. Gera 50 meccsen játszott, 10 gólt lőtt, 3918 percet volt a pályán.

Dzsudzsák Balázs bekerült a holland bajnokság válogatottjába, sokan úgy gondolják, a liga három legjobbja között van. 49 meccsen 12 gólt lőtt, ebből kettőt az Európa Ligában: a Hamburg ellen nagyon eltalálta a labdát, utána kiállították, mert meglökte a bírót.

Dzsudzsák kiállítása után a PSV kiesett, még ha 3-2-re nyert is. Az idei volt a legjobb szezonja, állandó téma, hová szerződhet, mert egyre inkább kinövi ezt a bajnokságot.

Vadócz Krisztiánt Camacho edző február végén állította tartósan a csapatba, a szezon végére alapemberré vált az Osasunában, legértékesebb évét zárta.

Hatalmas bombával vette be a Zaragoza kapuját, ezzel biztosította be a győzelmet. Huszonhárom meccsen négy gólt lőtt.

Koman Vladimir gólt lőtt az olasz élvonalban, erre 17 éve nem volt példa.

Bronzéremmel és öt góllal visszatért Bariba az U20-asok egyiptomi világbajnokságáról, edzője is kíváncsi volt rá, milyen tartalékok vannak benne. Két gólt lőtt, a Palermónak és az Udinesének. Az olasz ligában 966 percet játszott, a Barinak kiesési gondjai nem voltak, így jövőre megmutathatja, hogy még ennél is több van benne, ha vissza nem rendeli a Sampdoria.

Torghelle Sándornak is jó szezonja volt a német másodosztályban, kétszer versenyben volt a hónap legszebb góljáért. Az Augsburg neki is köszönhette, hogy a harmadik helyen végzett, Luhukay edzővel azonban nem értettek szót, Torghelle a fontos gólok ellenére a padról is kiszorult.

A 28 éves csatár megtanult átemelni, húsz meccsen hét góljával felkeltette a Fortuna Düsseldorf figyelmét, le is igazolták.

Németh Krisztián gyorsan és eredményesen beilleszkedett, az AEK Athén színeiben az első meccsen gólt lőtt, az ellenfél ráadásként a BL-ben is érdekelt Olympiakosz volt.

A csatár sokat volt sérült, lassan tért vissza, 12 meccsen így is három gólt lőtt a görög bajnokságban.

A Queens Park Rangersnél az irányító személye egyértelmű, Buzsáky Ákost nagyon szeretik. 44 meccsen idén 11 gólt lőtt, az utolsó, a Crystal Palace elleni volt a legszebb.

Rovatok