Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Az én Realom mindig nyerni fog

2010. május 27., csütörtök 14:18

Manuel Pellegrini, a Real Madrid chilei vezetőedzője idén semmit nem nyert a csapattal, a helyére érkező, az Intertől kivásárolt portugál, már az erősítéseken gondolkozik.

Florentino Pérez szerda este jelentette be hivatalosan, hogy Manuel Pellegrini helyére az Internazionaléval olasz bajnok és kupagyőztes, valamint BL-győztes José Mourinho kerül. „Játékstílusa a biztonságot hozza meg a Realnak. A legfontosabb a stabil csapat, a győzelem, Európa legjobbjának kell lenni" - mondta a Real Madrid elnöke.

Az 56 esztendős Pellegrini úgy érzi, akkor is elküldték volna, ha a Barcelonát megelőzve sikerül a bajnoki címet megszerezni, de önkritikusan elismerte, hogy a kupakudarc az Alcorcónnal szemben az ő felelőssége. „Florentino Pérezről nem tudok sem jót, sem rosszat mondani, mivel nem ismerem igazán a személyiségét, egyszer beszéltem vele, még tavaly augusztusban” - idézte a Marca sportnapilap. A chilei szakvezető a két holland légióst, Arjen Robbent és Wesley Sneijdert is megtarotta volna.

Megszólalt az utód, Mourinho is, aki csupa szépet és jót ígért a Real Madrid híveinek. „Az én Realom mindig jól fog játszani, folyamatosan támad és mindig nyer majd” - nyilatkozta a 47 éves portugál az AS spanyol sportlapnak. Egy csapatnak igazi közösségként kell működnie, olyan triplázására, amit ő elért az Interrel, csak topcsapat képes. „Sokat kell még javulnia a Real Madridnak”.

Morinho négy-öt hónapja jutott arra az elhatározásra, hogy elhagyja Olaszországot, reméli, a szerződése szerint érte járó 16 millió eurós kivásárlási ár kérdésében a madridi és a milánói vezetőknek sikerül egyezségre jutniuk. A spanyol sajtó úgy tudja, Mourinho a négy évre szóló szerződés értelmében évi 10 millió eurót fog keresni Madridban.

A portugál mourinho Maicont és Diego Militót vinné az Intertől, utóbbi megszerzése szinte lehetetlen. Angel Di Maria, a fiatal argentin még nem győzte meg őt, Gerrard és Lampard 33-34 évesen is kitűnő futballisták. Kaká elvesztette az önbizalmát, de nem lesz vele probléma. Guti nem kell Mourinhónak, Raúllal pedig tárgyalni fog, ha megérkezik Madridba.

Rovatok