Index Vakbarát Hírportál

Essien apja átka miatt hagyja ki a vb-t?

2010. június 3., csütörtök 12:46

A ghánai válogatott csapatkapitánya még januárban sérült le, térde azóta sem jött rendbe. A szurkolók meg vannak róla győződve, hogy saját apja átkozta meg.

A 2007-ben az év Chelsea-játékosának válaszott, 51-szeres válogatott védekező középpályás, Mikael Essien a 2010-es Afrika Kupán sérült meg, akkor úgy tűnt, egy hónapot kell kihagynia, de térde még most sem jött rendbe, ezért nem megy a vb-re.

Mivel Afrikában még mindig hisznek a boszorkányságban és a varázslatokban, nem meglepő, hogy a szurkolók Essien makacs sérülését is ilyesmivel kapcsolják össze. Apja egy ghánai faluban él, agyagházban lakik, fiával rossz a kapcsolata, állítólag 15 éve nem találkoztak. Ennek ellenére a 77 éves apa azt nyilatkozta, nagyon sajnálja, hogy fia nem lehet ott a vb-n, amikor meghallotta a hírt, napokig nem evett.

A ghánai fanatikusok hajthatatlanok, nem hisznek neki, úgy gondolják, ő átkozta el a 2006-ban Afrika legjobbjának válaszott Essient.

A 27 éves játékos legfontosabb feladata a védekezés, de 2007-ben az Arsenal elleni 30 méteres bombáját válaszották a szezon legszebbjének, 2009-ben a Barcelonának is hatalmas kapásgólt lőtt.

Rovatok