Index Vakbarát Hírportál

Koeman utolsó meccse jöhet Hollandiában

2010. június 4., péntek 13:34

Június 5-én idegenben játszik a magyar válogatott, a vb-re készülő Hollandia jobb, erősebb, gyorsabb, az amszterdami mérkőzésnek a magyar válogatott szempontjából nem sok értelme van.

Szokatlan időpontban, délután 14 órától játssza a vébé előtti utolsó felkészülési meccsét a magyar válogatottat fogadó Hollandia. A szombati mérkőzés Erwin Koeman szövetségi kapitány utolsó meccse lehet a válogatott élén, az előjelek alapján meglepetés lenne, ha a nyár végén, Angliában is a holland szakember vezetné a csapatot.

Hollandia-Magyarország

Június 5., szombat, 14h, Amszterdam (Ajax Aréna) TV: Sport1
Vezeti: Florian Meyer (német)

Az amszterdami mérkőzésnek a magyar válogatott szempontjából pont úgy nem sok értelme van, ahogy a Németországgal lejátszott barátságos meccsnek sem volt: a mieink hetek óta nem játszanak tétmeccset, leeresztett, fizikailag rossz állapotban levő játékosainknak egy felpörgött, vébére készülő csapat ellen kellene helytállniuk. Hollandiában akkor sem lenne sok esélyünk, ha fordított előjelekkel készülnénk, ebben az esetben félő, hogy nagyon elvernek minket.

A holland csapat Magyarország ellen búcsúzik közönségétől, bár senki nem akar megsérülni a vébé előtt, valószínűleg odateszik majd magukat. A két csapat egy Eb-selejtezőcsoportban szerepel, és a hollandok meg akarják mutatni közönségüknek, hogy nem csak papíron esélyesek a világbajnokság megnyerésére: ez a két ok már elég, hogy bőven legyen mitől tartaniuk a magyaroknak.

A holland válogatott játékstílusa ráadásul nagyon nem fekszik, sem a passzok, sem a mozgás, sem a gondolkodás sebességét nem lesz könnyű lekövetni azoknak a játékosoknak, akik hazai pályán a németek ellen is tompán, lassan futballoztak. Hollandia jobb, erősebb, gyorsabb, és hazai pályán játszik, csak motivált játékkal lehet esélyünk, ha ugyanazt mutatjuk, mint egy hete a Puskásban, holland örömünnep lesz az amszterdami meccsből.

A magyar válogatott ugyanazzal a kerettel utazott el Hollandiába, amivel a németek elleni meccset lejátszotta, az első edzést azonban kihagyta Németh Krisztián és Juhász Roland is. Az mlsz.hu szerint Juhász biztosan játszani fog, csak orvosi tanácsra pihentette lábfejét, az AEK csatára viszont komoly fájdalmat érez a bordájában, ahol Arne Friedrich megrúgta a múlt szombati mérkőzésen.

Hollandiával szemben kiegyenlített a mérlegünk, 5-5 meccset nyert mindkét csapat, de Magyarország utoljára 26 évvel ezelőtt győzte le szombati ellenfelét. A legutóbbi meccsünket 1994-ben 7-1-re nyerte Hollandia. A hazaik a mérkőzésen búcsúztatják kapusukat, Edwin van der Sart, aki 129 meccsen védte Hollandia kapuját.

Rovatok