Index Vakbarát Hírportál

Vass Ádám Bresciája feljutott a Serie A-ba

2010. június 14., hétfő 09:34

A Brescia nyerte meg a Serie B rájátszását, az idegenbeli 0-0 után hazai pályán 2-1-re legyőzte a Torinót. Vass végigjátszotta a meccset, alapembere a 2005 után visszajutott bresciaiaknak.

Botrányosra sikerült a Serie B feljutásról döntő meccse, a playoff első köréből döntőbe jutó Torino és Brescia az első meccsen 0-0-t játszott, a tavaly kiesett Torónak győznie kellett volna Bresciában (a gólkülönbség nem dönt a rájátszásban).

Az első meccsen kapott Bianchi-pirost eltörölték, a torinó csatár játszhatott, társaival együtt a meccs előtt arról panaszkodott, hogy a bresciai játékosok megfenyegették őket. A mérkőzés végig feszült volt, a második félidőben volt egy páros kiállítás is, de mindkét csapat maradhatott 11 emberrel, mert egy bresciai csere és egy éppen lecserélt torinói kakaskodott a vonal mellett.

Vass Ádám végigjátszotta a meccset, az első veszélyes helyzet is az ő nevéhez köthető, 22 méterről alig lőtt fölé. A Brescia jobb volt, a kapufát is eltalálta, mielőtt Possanzini megszerezte a vezetést, majd a szünet után a csapatkapitány harcolt ki büntetőt, amit Caracciolo be is vágott. A Toro 5 perccel a vége előtt szépített, de egyenlítenie már nem sikerült, csak egy pirosat tudtak összeszedni, Barussót állították ki.

Vass Ádám a rájátszás többi meccséhez hasonlóan végigjátszotta a mérkőzést, a bajnokságban is alapembere volt a Bresciának, amely 2005 után jutott vissza az első osztályba. A Serie A következő idényében jó esetben akár négy magyar játékos is ott lehet a pályán. Egyenes ágon a tavaly kiesett Lecce, és a Cesena jutott fel.

Serie B, rájátszás

Brescia-Torino 2-1 (1-0)

A Brescia 2-1-es összesítéssel nyerte meg a rájátszást.

Rovatok