Index Vakbarát Hírportál

1 EU-n kívülit vehetnek az olasz klubok

2010. július 3., szombat 18:18

Olaszországban a futballegyesületek csak egy Európai Unión kívüli játékost igazolhatnak, mert a válogatott csoportutolsóként esett ki a dél-afrikai világbajnokságról.

Az olasz labdarúgószövetség megszavazta, hogy jövőre minden első osztályú klub csak egy Európai Unión kívüli játékost vásárolhat, az eddigi kettő helyett, ezzel a szabályozással akarnak most nagyobb lehetőséget adni a fiatal olasz tehetségeknek. Marcelo Lippi válogatottja csoportutolsóként esett ki a dél-afrikai vb-ről.

Maurizio Beretta ligaelnök azt mondja, egyáltalán nem örülnek a döntésnek, szerintük nem ezen múlik, a szövetség ellenük szavazott.

Az olasz válogatott Paraguay és Új-Zéland ellen csak döntetlent játszott, a vb-újonc szlovákiától kikapott, 2 ponttal negyedik lett a csoportjában.

Az idei Bl-győztes Internazionale a Bayern München elleni döntőt úgy kezdte, hogy egyetlen olasz nemzetiségű játékos sem volt a csapatban.

Cesare Prandelli, a válogatott új szövetségi kapitánya  nemrég azt mondta, ha tehetné, külföldi játékosokat is beválogatna a keretbe.

Rovatok