Index Vakbarát Hírportál

Yaya Touré a PL leggazdagabb játékosa

Jövés-menés az európai topligákban

2010. július 5., hétfő 14:39

Az elefántcsontparti heti 185 ezer fontjánál senki nem kap többet a Premier League-ben. A City mellett a Chelsea is szórja a pénzt, Carlo Ancelotti 100 milliót költene Fernando Torresre és Kakára. Raul a Schalkéba igazolhat, Schweinsteigerért az Inter és a Milan küzdhet.

Az átigazolási szezon a világbajnokság alatt is teljes lendülettel működik. A Manchester City már három játékosnál tart, a hamburgi Jerome Boateng és a valenciai David Silva után megszerezte a barcelonai Yaya Tourét is, akit rögtön a Premier League legjobban fizetett játékosává tett: 185 ezer fontot fog keresni egy héten, és komoly bonuszok várják, ha a City bejut a Bajnokok Ligájába.

Aktív a Chelsea is, Carlo Ancelotti duplázó csapata a hírek szerint 100 millió fontot mozgathat meg, hogy megszerezze a Liverpool csatárát, Fernando Torrest, és a Real Madrid támadóját, Kakát. A brazilért 50 milliót is fizetnének, az olasz szakember bízik benne, hogy a Milan után a Chelsea-ben is kihozná a legtöbbet Kakából. Ancelotti 15 milliós ajánlatot készül tenni a Porto középpályásáért, Raul Meirelesért.

A Juventus adná Tiagót, az Atlético Madrid vinné, a játékos viszont még hezitál. A torinóiak igazolnak is, Bonucci, Martinez és Marco Motta már a Juve-keret tagja (utóbbi kölcsönbe jön a Romától), rajtuk kívül több szélsőhátvéddel is tárgyalnak, szóba került Kolarov (Lazio), Bastos (Lyon) is.

Az Inter és a Milan bejelentkezett Bastian Schweinsteigerért, a német középpályásért biztosan súlyos pénzeket kell ígérniük a Bayern Münchennek. Az Inter bedobná az üzletbe Mario Balotellit, akit eddig hiába ajánlgatott cserealapnak.

Bár a Tottenham is érdeklődött, végül a német Wolfsburghoz ír alá a Palermo dán védője, Simon Kjaer. A szicíliaiak másik távozója a vb-elődöntős uruguayi Cavani jó eséllyel Londonba költözhet. A portugál válogatottban kiválóan védő Eduardo Olaszországba szerződhet, a Genoa hívja.

A Manchester United csendes eddig, lapértesülések szerint 15 millió eurót kínáltak a boltoni Gary Cahillért. Roy Hodgson, a Liverpool frissen kinevezett edzője az elefántcsontparti Gervinhót nézte ki, de a szakember elsősorban angol tehetségekkel szeretné feltölteni keretét. A hírek szerint az Aston Villától Ashley Youngot, a Newcastle Unitedtől Steven Taylort vennék meg.

Egyre közelebb kerül a megegyezéshez Raul és a Schalke, a spanyol gólrekorder valószínűleg Gelsenkirchenben folytatja. A Real Madrid, ahol már nem számítanak rá kezdőként, akár egy évvel szerződése lejárta előtt elengedné a játékosát, a németek Raul ügynökével tárgyalnak, akit közben keresett a BL-ben induló Sampdoria, a Blackburn és a Manchester United is.

Rovatok