Index Vakbarát Hírportál

Elképesztőt hibázott a Kijev kapusa

2010. július 10., szombat 13:52 | aznap frissítve

A 2010/2011-es szezonban elsőként Ukrajnában kezdődött meg a bajnokság. Az első fordulóban a Dinamo Kijev fontos pontokat bukott. Hiába lőtt két perc alatt két gólt, kapusa nagy hibájából végül 2-2 lett.

A tavalyi bajnokságban második Dinamo Kijev városi riválisához, az Obolonhoz látogatott az ukrán bajnokság nyitó fordulójában. A vendégeknél kezdett Andrij Sevcsenko és a 36. percben egy óriási góllal szerzett vezetést. Alig egy perccel később Jarmolenko találatával már 2-0 volt Valerij Gazzajev csapatának.

Úgy tűnt, a Dinamo Kijev gólzáporral kezdi a bajnokságot. Nem így lett, és erről elsősorban Gyenyisz Bojko, a Dinamo 22 éves kapusa tehetett.

Egy kapu felé tartó labdát messze kifutva próbálta visszarúgni a mezőnybe, de még a labdát sem találta el. Alekszandr Mandzjuk szemfülesen lecsapott rá, és az üres kapuba passzolt. A hosszabbítás pillanataiban a 27 éves támadó újra eredményes volt, így a Dinamo végül egy ponttal távozott az Obolon Stadionból.

Ukrajna, Premijer Liga, 1. forduló

Zorja Luhanszk-Szevasztopol 0-0, Arszenal Kijev-Metalurh Zaporizsja 1-0 (Bartulovic 25.), Ilicsivec-Metalurh Donyeck 1-1 (Tyiscsenko 55., ill. Mguni 36.), Obolon Kijev-Dinamo Kijev 2-2 (Mandzjuk 60., 90., ill. Sevcsenko 35., Jarmolenko 36.)

Rovatok