Index Vakbarát Hírportál

Thierry Henry New Yorkba igazolt

2010. július 14., szerda 15:20

A 32 éves francia válogatott csatár az MLS-ben szereplő New York Red Bulls játékosa lesz. Henry az USA-ban is bajnoki címet szerezne, a klubnál a liga történetének legnagyobb igazolásáról beszélnek.

Thierry Henry hivatalosan is a New York Red Bullsé, a francia játékost „több évre szóló szerződést írt alá” az MLS-ben szereplő csapathoz. A 32 éves csatár a Barcelonát hagyja ott, ahol bajnok és BL-győztes volt, de a legutóbbi szezonban kiszorult a kezdőcsapatból.

„Egy új, izgalmas szakasza következik pályafutásomnak – mondta saját honlapján Henry. – Tisztában vagyok a csapat történelmével, ezért büszke vagyok, hogy itt játszhatok, és mindent meg fogok tenni, hogy hozzásegítsem a klubot első bajnoki címéhez.”

A Red Bulls vezetői az utóbbi 15 év egyik legjelentősebb futballistájaként mutatják be új játékosukat. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékost szerződtettünk, biztos vagyok benne, hogy hozzásegít minket céljaink eléréséhez, bizonyította már, hogy született győztes” – mondta Dietmar Beiersdorfer, a Red Bull futballágazatának vezetője.

Thierry Henry 51 góljával a francia válogatott történetének legeredményesebb góllövője, 1999 és 2007 között – szintén rekordnak számító – 226 gólt szerzett az Arsenalban. Kétszeres angol bajnok, négyszeres FA Kupa-győztes, spanyol triplázó és BL-győztes, többször is az év játékosának választották. Új csapatában július 22-én mutatkozik be, az Arsenal nagy riválisa, a Tottenham ellen.

Rovatok