Index Vakbarát Hírportál

Amerikai edzője lehet Gera Fulhamjének

2010. július 16., péntek 11:03

A Manchester City újabb 18 millió fontos igazolásával egyre biztosabb, hogy idén 100 millió font felett költ majd. A Real Madrid sztárok helyett csapatembereket igazol, a Milan nevetséges ajánlatot tett Ibrahimovicért, a Juventus szélsőket és hátvédeket igazolna.

David Silva, Yaya Touré és Jerome Boateng után a Manchester City 17 millió fontért megszerezte a Lazio szerb válogatott balhátvédjét, Aleksandar Kolarovot. A bombaerős lövéseiről ismert játékosért télen az Inter, nyáron a Real Madrid (Jose Mourinho sokra tartja), a Juventus, és a Bayern München jelentkezett be, de a legjobb ajánlatot Roberto Mancini Cityje tette.

A City még nem végzett, James Milner szinte biztosan Manchesterbe költözik, de megindultak Edin Dzekóért is, akiért a Milan és a Juventus is verekszik. Egyre biztosabbnak látszik, hogy a City idén eléri a 100 millió fontos átigazolási határt, különösen akkor, ha beszáll a Mario Balotelliért folyó harcba: a Chelsea 30 millió fontot adna az Inter renegát támadójáért, innen indul a licit.

A Real Madrid az egykori spanyol U21-es válogatott Pedro Leont szerezte meg, Jose Mourinho harmadik igazolása (Sergio Canales és Angel di Maria után) a Getafét hagyja ott, és hat évre ír alá a madridiakhoz. Az összeget nem hozták nyilvánosságra, a spanyol lapok 10 millió euró körüli árról tudnak.

Zlatan Ibrahimovic Milanba szerződése egyre kevésbé valószínű, az olasz bronzérmes vezetősége kijelentette, a svéd csatárnak le kellene mondania mostani fizetése harmadáról, a Barcelonának pedig kölcsön kellene adnia a játékost, mert megvenni nem tudják. A Milan első számú célpontja továbbra is Edin Dzeko (már tavaly nyáron ajánlatot tettek érte), ezért szeretne jó áron megszabadulni Klaas-Jan Huntelaartól, akit a Tottenhamnek és az Aston Villának ajánlgat.

A Tottenhamnek már megvan a célpontja a befejező csatár posztjára, de a Nice csatáráért, Loic Remyért meg kell küzdenie a Liverpoollal és a West Ham Uniteddel is. A Chelsea-nél abban reménykednek, hogy vissza tudják verni a Real Madrid 30 millió eurós támadását Joe Cole-ért, ha mégsem, a szerb Milos Kraszics lehet a célpontjuk, akit a Juventus is szeretne megszerezni, de sokallja érte a 18 millió eurót.

A Juventus új edzője, Gigi Del Neri még négy játékost szeretne, a legfontosabbnak Edin Dzekko megszerzését tartják, de szélsőket is szeretnének, ezért a CSZKA szerbje mellett szem előtt tartják a Real Madrid hollandját, Rolston Drenthét. Egy ideje pihen az ügy, de még a világbajnokságon kijelentették Torinóban, hogy 18 millió eurós ajánlatot tettek a brazil válogatott balhátvédjéért, Bastosért.

Edzőt keres Gera Zoltán csapata, a Fulhamnél a Liverpoolhoz távozó Roy Hodgson helyére három jelölt is van: Sven-Göran Eriksson, Ottmar Hitzfeld, és Bob Bradley. A svéd szakembert – a felejthetőre sikerült vb ellenére - marasztalják Elefántcsontparton, és Hitzfeld sem biztos, hogy szívesen hagyná ott a svájci válogatottat, ezért angol források az amerikai válogatott edzőjét tartják a legesélyesebbnek a posztra.

Rovatok