Index Vakbarát Hírportál

Szabics feltámadt Grazban, kettőt vágott

2010. július 18., vasárnap 10:08

A Sturm Grazba hét év után visszatérő magyar támadó az osztrák Bundesliga első fordulójában kétszer is betalált a Ried ellen, csapata 3-0-ra nyert.

Az osztrák bajnokság első fordulójában a Sturm Graz idegenben verte 3-0-ra a Josko Riedet, Szabics Imre az első és a harmadik gólt szerezte.

A magyar támadó már négy évet játszott a Sturmban, aztán Németországba szerződött 2003-ban - játszott a Stuttgartban, Kölnben, Mainzban, Augsburgban -, hét év után tért vissza az osztrák Bundesligába.

Első gólját már a hetedik percben megszerezte, egy szabadrúgás után a labda a kapufáról pattant ki, ezt fejelte be. Második gólját a 90. percben szerezte, 25 méterről bombázott a kapuba.

Szabicsnak nem ez az első sikeres bemutatkozása, amikor 2003-ban a Stuttgarthoz szerződött, első meccsén akkor is két góllal mutatkozott be. Csereként állt be a Rostock ellen, de úgy is ő volt a nyerő ember.

2003-as idénye pazarul sikerült a még mindig csak 29 éves csatárnak, a bajnokságban kilenc gólt lőtt, a Werder, a Bayern ellen is betalált. A Bajnokok Ligájában a Manchesternek lőtt gólt, a Panathinaikosznak fejelt.

Utána eltűnt, sérülések kínozták, Grazban azonban újra belelendülhet.

A Sturm Graz ezzel a győzelmével egy forduló után csak rosszabb gólkülönbsége miatt második a tabellán.

Rovatok