Index Vakbarát Hírportál

Fojtással akarta meggyőzni a bírót Chilében

2010. július 19., hétfő 17:42

A Concepción-Rangers bajnokin Pedroso, a vendégek játékosa hátulról támadt a bíróra, elkapta a nyakát. Az áldozat azonnal kiállította.

A Concepción-Rangers chilei másodosztályú bajnokin a vendégek szabálytalansága után tört ki a verekedés, pontosabban José Pedroso, a Rangers játékosa nem bírt magával: hátulról támadta meg a piros lapot felmutatni készülő Marcelo Mirandát, elkapta a nyakát, fojtófogással próbálta lebeszélni. A játékvezető különösebben nem tűnt nyugtalannak, ahogy a paraguayi légiós elengedte a nyakát, neki mutatta fel a pirosat.

Pedroso kissé már ideges lehetett, mert előtte a bíró háromszor megismételtette a Concepción büntetőjét, amit berúgtak, kihagytak, kihagytak, berúgtak, így lett 2-0. A játékost fél csapata üldözte, nehogy kárt tegyen a bíróban, négyen akarták rávetni magukat, hogy megakadályozzák a komolyabb tettlegességet. A támadó később kijelentette, nem bánt meg semmit, és visszavonul a futballtól.

A meccset a hazaiak nyerték 3-0-ra egy újabb büntetővel, amit az előzőt is végül értékesítő, volt Middlesbrough-csatár, a kolumbiai Hamilton Ricard lőtt be.

(Az eset 1:00-nál látható. A remek dél-amerikai futballderbi felkutatásáért köszönet a pepsifoci.hu-nak.)

Rovatok