Index Vakbarát Hírportál

Cseh válogatott futballistát igazolt az FTC

2010. július 19., hétfő 13:47

Marek Heinz-cel egy plusz egy évet írtak alá, a 32 éves csatár a Ferencváros kilencedik nyári igazolása.

Marek Heinz, korábbi cseh válogatott labdarúgó is a Ferencváros játékosa, a 32 éves csatárral egy plusz egy éves szerződést kötött a klub. A támadó korábban már egy hetet eltöltött a Fradinál, majd visszatért Csehországba, a Sigma Olomouchoz, de ott nem igazolták le. Heinz a Ferencváros kilencedik (Rodenbücher István, Junior, Nagy Patrik, Józsi György, Szrdjan Sztanics, Andrezinho, Maróti Béla, Mester Tamás után) nyári igazolása.

Heinz 20 évesen lett a Sigma játékosa, ott három szezont húzott le, majd két évig a Hamburg játékosa volt. Játszott még a német Arminia Bielfeld, a Borussia Mönchengladbach, a cseh Dukla Praha és Banik Ostrava, az FC Brno, a török Galatasaray, a francia St. Etienne és Nantes csapataiban. A legutóbbi szezonban az osztrák élvonalbeli Kapfenberg futballistája volt, 27 meccsen öt gólt szerzett.

A cseh válogatottban 2000-ben mutatkozott be, 30 meccsen 5 gólt lőtt, ott volt a 2004-es Európa-bajnokságon elődöntős, valamint a 2006-os világbajnokságon szerepelt csapatban is. Emlékezetes a hat évvel ezelőtti Eb-n a németeknek rúgott gólja.

Rovatok