Index Vakbarát Hírportál

Fabregas 60 millióért mehet a Barcelonába

2010. július 22., csütörtök 13:56

Arsene Wenger kijelentette, Cesc Fabregas ára 60 millió euró, ennyit kellene fizetnie a Barcelonának az Arsenal csapatkapitányáért. Az Inter is szeretné a vb aranylabdását, Diego Forlánt, az uruguayi csatáron kívül Patrice Evra és Javier Mascherano megszerzéséről is tárgyalnak a milánóiak. Martin Jol nem lesz Geráék edzője.

Az Inter is bejelentkezett Diego Forlánért, a világbajnokság legjobb játékosára azért lenne szüksége Rafa Beniteznek, mert egyre biztosabb, hogy Mario Balotelli a Manchester Cityhez igazol. A 31 éves uruguay csatárért persze több klub is verseng, de ha az Inter megkapja a 30 millió euró körüli összeget Balotelliért, Javier Mascherano mellett a kétszeres európai aranycipőst is leigazolhatja.

Az Inter balhátvédet is venne, a célpont a Manchester United francia bekkje, Partice Evra, aki a hírek szerint árulja manchesteri házát, és elszánt, hogy új kihívást keressen. Evra nem lenne olcsó, a United 15 millió font körül kérhet érte.

Arsene Wenger, aki korábban nem volt hajlandó Cesc Fabregas távozásával foglalkozni, egy spanyol rádiócsatorna szerint 60 millió euróban állapította meg a csapatkapitány kivásárlási árát. Fabregas többször jelezte, szívesen hazatérne nevelőegyesületéhez, a Barcelona pedig tudatta a londoniakkal, hogy akár 50 milliót is hajlandó áldozni a középpályásra.

A napokban Sandro Rossel Barca-elnök Londonba utazik, hogy tárgyaljon Fabregas átigazolásáról. A 60 milliós ár és a Barca játékosra szánt pénze közti különbséget valószínűleg játékoscserével próbálják áthidalni: szóba került Gabriel Milito, Rafael Marquez és esetleg a kölcsönből visszatérő Martin Caceres Londonba költöztetése is.

Hiába szerették volna nagyon a Fulhamnél, Martin Jol az Ajaxnál marad. Gera Zoltánék hetek óta próbálják megszerezni a holland edzőt, aki hajlott is a váltásra, de az Ajax nem akarta elengedni, és végül megegyezett vele. A Fulham edzői posztjára két jelölt van: Bob Bradley, amerikai, és Ottmar Hitzfeld svájci szövetségi kapitány.

Az Everton spanyol irányítójáért, Mikel Artetáért az Arsenal - ha elveszíti Fabregast - és a Sevilla fut versenyt. A spanyolok tűnnek favoritnak 12 millió eurós ajánlatukkal.

A Chelsea brazilokat szeretne, a válogatott Ramiresért 20 millió fontot, Neymarért 17-et kínál, és nem tett le Fernando Torres megszerzéséről sem.

A Liverpool a ManCity védőjét, Wayne Bridge-et szeretné megszerezni, a Napoli pedig a Wolfsburg világbajnok hátvédjét, Andrea Barzaglit csábítja. A nyáron már eddig is egy vagyont elköltő City az amerikai Landon Donovan után érdeklődik.

Rovatok