Index Vakbarát Hírportál

Rózsaszín ködben lebeg a fehérvári futball

2010. július 23., péntek 13:31

Kiesett a Videoton az Európa Ligából, dr. Mezey György jól viselte a maribori vereséget.

A magyar ezüstérmes Videoton a szlovén ezüstérmes Mariborral szemben maradt alul az Európa Liga selejtezőjében. Mezey György csapata itthon 1-1-et ért el, idegenben egyszer lőtt kapura, 2-0-ra kikapott.

„Összességében két küzdelmes, jó mérkőzés van a hátunk mögött. Megérdemelten jutott tovább az NK Maribor, amely nagyobb nemzetközi tapasztalattal bír, mint mi. Nekünk van még mit pótolnunk, ez a két mérkőzés megmutatta, nagyon messze vagyunk még attól. hogy nemzetközileg is versenyképesek legyünk. Egy kicsit rózsaszín ködben lebegett a fehérvári futball, a tavalyi év átmeneti sikerei irreális irányba vitték el a szurkolók várakozásait” – értékelte a meccset Mezey György a Videoton honlapján.

„Ez a maribori együttes jobb, mint mi, ezt el kell ismerni. A mérkőzésen az első negyedóra után lábra kaptak és elkezdték a saját futballjukat játszani. A játékosaim teljesítményével egy magyar bajnokin nincs gond, ezzel lehet nyerni, de ismétlem, nemzetközi szinten ez kevés.”

Mezey György korábbi nyilatkozatai

Közvetlenül a sorsolás után így fogalmazott: "a Maribort hasonló erősségű csapatnak tartom, miután egy, színvonalában a magyarhoz közel álló bajnokságban lett ezüstérmes." A volt szövetségi kapitány ugyancsak a klub honlapján azt nyilatkozta egy hete, a hazai 1-1 után: „Azt gondolom, jó esélyeink vannak az egy hét múlva esedékes visszavágón.”

Darko Milanic, a szlovén edző így értékelt: „Csak dicséret illeti a csapatomat, akik mind a két mérkőzésen jobbnak bizonyultak a Videotonnál. Különösen örülök annak, hogy az előző bajnoki évad tavaszi szezonjában, a Nafta Lendavában kölcsönben játszó és most visszatért Dalibor Volas ilyen jó teljesítményt nyújtott és két gólt is lőtt, ezzel továbbjuttatta csapatunkat.”

A fehérvári szurkolók a meccs előtt összeverekedtek a hazaiakkal, a rendőröknek kellett rendet tenniük.

Rovatok