Index Vakbarát Hírportál

A brazil tehetségnél visszaütött a panenka

2010. július 30., péntek 11:13

A brazil Neymar panenkás 11-essel próbálkozott a Brazil Kupa döntőjének első meccsén, kevés sikerrel.

A Brazil Kupa döntőjének első meccsén a Santos fél világ által hajkurászott fiatal sztárja, Neymar fontosnak tűnő 11-est harcolt ki csapata 1-0-s vezetésénél. Néhány héttel ezelőtt egy barátságos meccsen panenkás büntetőből szerzett gólt, most újra alápörgetett a labdának, de a kapus nem mozdult el, és könnyedén fogta a lövést.

A Santos a kihagyott 11-es ellenére 2-0-ra verte a Vitóriát, de még lesz egy visszavágó, így elképzelhető, hogy hiányozni fog a hanyagul elvégzett büntető miatt elmaradt gól. A mérkőzés után Dorival Junior, a csapat edzője azonnal leszögezte, hogy Neymar marad a csapat első számú büntetőlövője.

„Tudtam, mire készül Neymar, úgyhogy a végsőkig kivártam, és könnyen fogtam a lövést. Most majd kétszer is meggondolja, elvégezzen-e ilyen hanyagul még egy 11-est” – mondta Lee, a Vitória kapusa.

A panenkás büntető prototípusát a névadó, Antonín Panenka végezte el az 1976-os Eb-döntőben, amivel megnyerte Csehszlovákiának a tornát. Azóta láttuk már vb-döntőben (Zidane), vagy legutóbb az uruguayi Abreu előadásában a vb-negyeddöntőben.

Rovatok