Index Vakbarát Hírportál

A brazil Bastos bombaszabadrúgással nyitott

2010. augusztus 1., vasárnap 13:58

Az Emirates Cup első játéknapján az Arsenal Marouanne Samah góljával vezetett a Milan ellen, de Pato egyenlített. A másik meccsen is döntetlen született, a Lyon már 2-0-ra vezetett, de a Celtic kiegyenlített. A Haladás legyőzte a Werder Brement, Dzsudzsák újra gólt lőtt a PSV-ben.

Az Arsenal hazai pályán 1-1-et játszott a Milannal. Az Emirates Cup felkészülési tornán az angolok kezdték jobban, és a Bordeaux-tól ingyen elhozott Maruan Samah első hazai góljával megszerezték a vezetést. A Milan feljebb jött, beszorította ellenfelét, és megérdemelten egyenlített ki, az olaszok gólját a vb-keretből kihagyott Alexandre Pato fejelte.

Az Arsenalnál fiatal csapatot kezdetett Arsene Wenger, lehetőséget kapott a francia Laurent Koscielny, a kapuban pedig Lukasz Fabianski kezdett Manuel Almunia helyén. A Premier League-szezon szűk két hét múlva kezdődik, az olasz bajnokság csak augusztus 29-én indul

A Lyon 2-0-ra vezetett, de a Celtic az utolsó 8 percben kétszer is betalált, és döntetlenre mentette a meccset. Az Emirates Cup első meccsén Bastos (a brazil balhátvéd óriási gólt lőtt szabadrúgásból) és Novillo góljaival vezetettek a franciák.

A skótok a második félidőben fölénybe kerültek, de csak a hajrában tudtak gólokat szerezni: Hooper gólja után Samaras állította be a végeredményt. A négy csapat ellenfelet cserél a második napra.

Thierry Henry két gólpasszal kezdett az MLS-ben, a New York Red Bulls csatára a Houston Dynamo otthonában adott asszisztokat, de csapata így is csak 2-2-es döntetlent ért el. A Red Bulls 4 meccsén már a 3 döntetlennél tart, ezzel második a Keleti főcsoportban.

A PSV Eindhoven 2-0-ról ikszelt a Newcastle Uniteddel, a hollandok második gólját Dzsudzsák Balázs szerezte. A Haladás 2-0-s félidő után 2-1-re verte a német BL-szereplő Werder Brement. A Roma és a Bordeaux 1-1-re végzett, a Paris SG legyőzte a Portót (1-0), az Espanyol pedig az olasz BL-résztvevő Sampdoriát verte 1-0-ra.

Rovatok