Index Vakbarát Hírportál

Buta gólokkal hullott ki a BL-ből a Debrecen

2010. augusztus 4., szerda 22:09 | nyolc éve frissítve

A Basel 3-1-re verte BL-selejtezőn a Debrecent, 5-1-es összesítéssel ütötte ki a magyar bajnokot. A DVSC-nek voltak helyzetei, de fiatal kapusa, Verpecz István két nagy hibája miatt kikapott, és az EL-ben folytatja.

0-2-vel ment Baselbe, BL-visszavágóra a Debrecen, a továbbjutáshoz csoda kellett volna, de a magyarok korai gólban reménykedtek.

A svájciaké volt az első komoly helyzet, de az első 15 percen belül kétszer is ziccerbe került a DVSC, nem volt komoly a hazaiak fölénye. A magyar bajnok francia csatára, Adamo Coulibaly kihagyta a helyzeteit, a svájciak a semmiből szerezték meg a vezetést a 26. percben.

Verpecz István jött ki nagyon rosszul egy beívelésre, ráütötte a labdát a támadókra, Huggel kapufát fejelt, a kipattanót Atan öt méterről az üres kapuba passzolta. Nagy hiba volt a fiatal kapustól, simán az övé volt a beadás.

A széleken nagyon könnyen került a magyar védelem mögé a Basel, jöttek a beadások, de ezeket üggyel-bajjal elhárította a magyar védelem. A gól után egyértelmű fölényben futballozott a hazai csapat, de a 37. percben így is büntetőt kaphatott volna a Debrecen: Inkoom valószínűleg akasztotta Laczkót a 16-oson belül, de az orosz  játékvezető nem adta meg.

A szünetben sem sikerült összekapnia magát a Lokinak, a Basel nyugodtan gurigázva is könnyedén tartotta az eredményt. A 60. percben újra Verpecz hibázott nagyot, ekkor egy felpörgő labdára ért ki nagyon lassan, az ausztrál válogatott Chipperfield könnyedén előzte meg, már 2-0-ra vezetettek a svájciak.

A Debrecen végleg szétesett, már senki nem koncentrált megfelelően, így öt perc múlva újabb gólt kapott. A jugoszláv születésű, 18 éves hazai tehetség, Shaqiri gyűjtötte be a védők között a lassított felvételként vetődő Verpeczről kipattanó labdát, egy csellel elfektette Komlósit, és a kapu közepébe passzolt. Kicsit megalázó gól volt.

Benne volt a meccsben a súlyos vereség, mégis a Debrecen szépített. Egy kezezés miatt jogos büntetőt kapott a csapat, a Levadia elleni 11-esét kihagyó Coulibaly azonnal felkapta a labdát, szó sem lehetett arról, hogy más lője. A francia csatár ugyanolyan rosszul lőtte, mint a Tallinn ellen, de ugyanolyan szerencséje volt, mert a kapusról kipattanót az üres kapuba rúgta.

A továbbjutás már régen eldőlt, mindkét edző kihasználta cserelehetőségeit. A langyos focizgatásból inkább azért alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, mert a védelmek már nem figyeltek eléggé. Verpecznek volt még két nagy védése, de a hibáit nem tehette jóvá.

A Basel 3-0-ra nyert, 5-1-es összesítéssel ment tovább, a Debrecen az Európa Liga utolsó selejtezőkörében folytatja, jó eséllyel utolsó magyar kupacsapatként. Az ellenfelet pénteken sorsolják Nyonban.

BL-selejtezők, eredmény:

FC Basel-Debrecen 3-1 (2-0)
G: Cagdas 27., Chipperfield 60., Shaqiri 64., ill. Coulibaly 77.

Rovatok