Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen csatárai újra gyatrák voltak

2010. augusztus 5., csütörtök 10:28

1-5-tel esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a Debrecen, a svájci Basel túl erős volt a magyar bajnoknak. Herczeg András az első félidővel elégedett volt, a másodikban összeesett csapata. Sok volt a rossz döntés.

Egy félidőn át meccsben volt a Debrecen Bázelben, de a hazai 0-2 után a továbbjutásra csak akkor lett volna esélye, ha belövi a helyzeteit. A magyar bajnok csatárai ugyanolyan gyatrák voltak a kapu előtt, mint hazai pályán – Budapesten ikszes meccset bukott el simán a Loki – a fiatal kapus, Verpecz István hibái miatt a szép búcsú reménye is elveszett a visszavágó szünetére.

„Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a második játékrészben fölénybe került a Basel, és megérdemelten nyert – értékelt a DVSC honlapján Herczeg András. - Úgy léptünk pályára, hogy próbáljunk támadni, az első 25 percben jól is játszottunk, több olyan lehetőség adódott, amiből helyzetet kellett volna kialakítani, de rendre rossz döntéseket hoztunk.”

„Amikor be lehetett volna passzolni, ellőttük, amikor lőni kellett volna, továbbpasszoltuk a labdát" – mondta Herczeg a csapatáról, amiben valóban sok volt a bizonytalanság, tanácstalanság, kapkodás, főleg az ellenfél térfelén.

Coulibaly és Yannick sem egymást, sem a játékot nem érezte, ráadásul a francia újra elhibázott egy büntetőt, igaz, a kipattanót újra belőtte. A mezőny legjobbja az első meccs után újra Varga József volt, de a fiatal védekező középpályás is hozott rossz döntéseket, a helyzetkihasználás egyelőre nem erőssége.

„Sosem jön jól egy gól, de úgy érzem, a Basel első találata visszavetette a csapatot. Utána már nem tudtunk partiban lenni a hazaiakkal, sokkal jobbak voltak. Sajnálom, mert az elején lett volna lehetőség a vezetésre. A szünet után belementünk egy adok-kapokba, amelyben a hazaiak felülmúltak bennünket” – zárta értékelését a debreceni klubmenedzser.

Az UEFA tudósítása úgy fogalmaz, gond nélkül jutott tovább a Basel, a kettős győzelemmel letudott párharcban bebizonyosodott, hogy a svájci sokkal jobb csapat, mint a tavalyi BL-főtáblás Debrecen.

A magyar bajnoknak idén nem lesz BL, az Európa Liga utolsó selejtezőkörébe kapcsolódik be, ha továbbjut, ott lesz a csoportkörben. A sorsolást pénteken tartják Nyoban.

BL-selejtezők, eredmény:

FC Basel-Debrecen 3-1 (2-0)
G: Cagdas 27., Chipperfield 60., Shaqiri 64., ill. Coulibaly 77.

Rovatok