Index Vakbarát Hírportál

Capello a magyarok ellen kezdhet fiatalítani

2010. augusztus 5., csütörtök 13:36

Az Anglia-Magyarország barátságos meccset augusztus 11-én rendezik a Wembleyben, a vb-ről lemaradó Walcott visszatérhet, Zamora, Gibbs, Wilshere is kerettag lehet.

Fiatal játékosokat hívhat meg Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni barátságos mérkőzésre, állítják brit lapok.

A pályafutását a másodosztályban folytató David James kapus kimarad, helyett várhatóan Joe Hart áll a kapuba. Az olasz edző az Arsenal fiataljaira is számít, szerdán valószínűleg pályára lép Jack Wilshere és Kieran Gibbs, lehetőséget kaphat a világbajnoki keretből jó formája ellenére kimaradt klubtársuk, Theo Walcott is.

A Manchester Cityből Adam Johnsont várják, nagy esély van Gera Zoltán csapatával, a Fulhammel kiváló idényt zárt Bobby Zamora bekerülésére is.

A hiányzók között van Emile Heskey, aki visszavonult a válogatottból, lapértesülések szerint Jamie Carragher és a Tottenham-játékos Ledley King sem lép pályára.

Bár a szerdai barátságos mérkőzés előtt az angol válogatottnak kevés ideje jut a felkészülésre, Capello nagy örömmel ad lehetőséget a fiataloknak. A fiatalítást erősíti, hogy Wilshere és Gibbs kimaradt az U21-es csapatból, ami augusztus 10-én, Bristolban Üzbegisztán ellen lép pályára.

Capello együttesében várhatóan Michael Dawson, a Tottenham védője és Gabriel Agbonlahor, az Aston Villa csatára is lehetőséget kap.

A meccs a Wembleyben lesz, egyelőre lassan fogynak a jegyek, az FA 25 ezer üres helyre számít a 90 ezres stadionban. Az angol szurkolók a csúfos világbajnoki szereplés után jó eredményt várnak a csapattól, Capello nem hibázhat - hívták fel a figyelmet a lapok.

Rovatok