Index Vakbarát Hírportál

Gerrard: Tökös fiúk a magyarok

2010. augusztus 12., csütörtök 10:35

A magyar játékosok szerint a nem kell szégyenkezni a londoni vereség miatt, Egervári kapitány rájuk épít a svédek elleni szeptemberi Eb-selejtezőn is.

A magyar válogatott Egervári kapitány első meccsén 2-1-re kikapott a Wembleyben, a játékosok egybehangzó véleménye szerint a csapatnak nem kell szégyenkeznie a vereség miatt.

"Nehéz mérkőzés volt, az angolok az elején ránk jöttek, de szerencsére utána megnyugodtunk - nyilatkozta Gera Zoltán csapatkapitány. - A második félidőben már sokkal jobb volt az összjáték, ennek köszönhetően a vezetést is megszereztük. Sajnos nagyon korán jött az egyenlítés, majd a második góljuk. A végén kiegyenlíthettünk volna, igaz, ők is rúghattak volna még. Összességében szerintem azért nincs miért szégyenkeznünk, új kezdet, új kapitány, új keret, ennek ellenére természetesen nem vagyok elégedett, mivel kikaptunk."

A válogatottba közel egy év után visszatért Gera hozzátette: reméli, a svédek elleni szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőig sikerül kijavítani a hibákat.

Egervári a sajtótájékoztatón elmondta: a három hét múlva, a svédek elleni Eb-selejtezőn a válogatott gerincét várhatóan ugyanezek a futballisták adják majd.

Az angol sajtó nem foglalkozott a magyarokkal, Fabio Capello szövetségi kapitány is csak annyit mondott, hogy "kemény mérkőzést játszottak, nehéz volt feltörni a magyarok védelmét". Az olasz edző David Beckhamről is beszélt, kijelentette, hogy a Manchester United és a Real Madrid korábbi csillagának "nincs jövője a nemzeti csapatban..."

A mérkőzés kétgólos hőse, Steven Gerrard többet beszélt az összecsapásról: "Fantasztikus érzés, hogy újra nyertünk. Külön örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznem, a magyar csapat karakteres játékot mutatott be, tökös fiúk. Nehéz meccs volt, mert sokáig nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Nagyon jól jött a korai egyenlítés".

A hátvéd Juhász Roland szerint egy rövid kihagyás okozta a vereséget, dicsérte a csapat szervezettségét, és a fiatal játékosokat is. "Lipták Zolival összesen két napunk volt arra, hogy gyakoroljunk, ennek ellenére úgy érzem, egész jól ment a dolog. Külön szeretném kiemelni Elek Ákost, aki szerintem remekül játszott, nagyszerű ütemben ért oda labdákra".

A középpályás Vadócz Krisztián is bizakodó: "Ez volt az első és utolsó lehetőségünk, hogy az új szakmai stáb ötleteit kivigyük a pályára. Úgy érzem, helyenként sikerült jól játszani. Sajnos a végén azért kicsit felőrlődtünk, elfáradtunk. Három hét múlva már az utolsó bajnokságok is elindulnak, jobb formában lesznek a játékosok. Ez jó erőfelmérő volt, szerintem a svédek nem fognak jobban játszani, mint az angolok, így ha itt megálltuk a helyünket, szerintem ott is képesek lehetünk rá."

A magyar válogatott szeptember 3-án, Svédországban kezdi meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Rovatok