Index Vakbarát Hírportál

18 meccsről tiltották el az anyázó Anelkát

2010. augusztus 17., kedd 16:47

Valószínűleg a 31 éves Nicolas Anelka válogatottbeli pályafutását jelenti 18 meccses eltiltása. Egy évben ugyanis körülbelül tíz meccs van, így ha a franciák ki is jutnak az Eb-re, a Chelsea csatárával már vélhetően nem kell számolni.

Tizennyolc válogatott mérkőzésre tiltotta el a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) Nicolas Anelkát a nyári világbajnokságon miatta kirobbant botrány következtében.

Az FFF fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Patrice Evra korábbi csapatkapitány öt, Franck Ribery három, Jeremy Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg az ötödik érintett, Eric Abidal nem kapott büntetést.

A dél-afrikai vb-n a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal, ugyanis utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek.

Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében beszólt Raymond Domenech szövetségi kapitánynak - a L'Equipe szerint a kurva anyjába küldte el -, a történtek napvilágra kerülése után pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezután a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki ott volt Dél-Afrikában. Norvégiában 2-1-re kapott ki Franciaország.

Rovatok