Index Vakbarát Hírportál

Quaresma kettőt emelt, 22-ről bevágta

2010. augusztus 18., szerda 11:20

Úgy tűnik, újra lesz szlovák csapat a Bajnokok Ligájában, a Dinamo Kijev játékosa majdnem saját csapattársát vakította meg, Huszti fél órát játszott. Az utolsó BL-selejtezőkör első meccseit rendezték.

Öt meccset rendeztek a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében, a jövő heti visszavágók után kialakul az idei sorozat mezőnye. Az Ajax Kijevben csak döntetlent játszott, pedig a második félidőben emberelőnyben is voltak, a Zenit az Auxerre-t verte, Husztit is becserélték, a Tottenham hármat kapott a Young Boystól, aztán sikerült kettőt lőniük is. Az Európa Ligában is rendeztek két meccset, Quaresma a Helsinki ellen lőtt dekázás után bombagólt.

Az ukrán Dinamo Kijev a holland Ajaxot fogadta, ha azt nézzük, hogy a hazaiak az 56. perctől emberhátrányban játszottak, meglepetés az 1-1-es döntetlen. Vertonghen góljával a hollandok vezettek, de Gusev egyenlíteni tudott. Csapattársa, Vukojevics úgy megörült neki, hogy amikor odarohant hozzá köszönteni, majdnem kinyomta a szemét.

A Zenit Szentpétervár a francia Auxerre ellen kezdett otthon, nem is rosszul, hiszen Kerzsakov már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A mostanában mellőzött Huszti is lehetőséget kapott Spallettitől, az utolsó fél órára állt be. Az eredmény már nem változott, az oroszok 1-0-ra nyertek.

A legnagyobb meglepetést még úgy is a Young Boys-Tottenham meccs hozta, hogy az utoljára 48 éve főtáblás angolok végül elkerülték a nagy vereséget. A svájciak már fél óra elteltével hárommal vezettek, de Harry Redknapp csapata végül visszahozta a meccset, így a vége 3-2 lett.

Elég nagy az esélye, hogy újra lesz szlovák csapat a BL-ben, a Zilina ugyanis idegenben verte 2-0-ra a cseh Sparta Prahát. Az első gól előtt Ceesey rúgott fejbe egy hazai védőt, aki azonnal elterült, de a szlovákok nem rúgták ki a labdát, hanem beadással próbálkoztak, amit a prágai kapus kiejtett, Ceesey próbálkozhatott újra, éles szögből lőtt a kapuba.

A norvég Rosenborg négy éve nem jutott túl a selejtezőkön, pedig régebben rendszeresen BL-főtáblás volt. A Köbenhavn elleni hazai meccset a helyzetek alapján több góllal nyerhették volna, ehelyett a 84. percben Grönkjaer szépített, a vége 2-1 lett.

Az Európa Liga utolsó selejtezőkörében is rendeztek két odavágót, az Austria Wien a görög Arissal, a Besiktas a HJK Helsinkivel játszott, Quaresma, a törökök portugál támadója dekázás után lőtt távolról hatalmas gólt.

Az Európa Ligában csütörtökön a Debrecen és a Győr is játszik, előbbi ellenfele a Liteksz Lovecs, utóbbié a horvát Dinamo Zagreb lesz.

Rovatok