Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas botrány a Pápa–Haladás-meccsen

2010. augusztus 21., szombat 14:55 | aznap frissítve

Nem mindennapi körülmények között ért véget péntek este a Pápa-Haladás futballbajnoki. A meccsen a chilei bíró három pirosat osztott ki. Az öltözőfolyosón a Pápa kapusa, Szűcs Lajos és a vendégek szurkolói körének elnöke között támadt nézeteltérés.

Már a meccs is feszült körülmények között fejeződött be. A Haladás 5-1-re kapott ki úgy, az 58. percben Nagy Gábort egy csúnya utánrúgásért állította ki a chilei Alvaro Garcia Miquel játékvezető.

Ezután következett Molnár Balázs akciója. A szombathelyi védő odarohant a bíróhoz, kikapta a kezéből a piros lapot és a földhöz vágta. Természetesen Molnárt is kiállították.

Pár perccel a lefújás után Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Körének elnöke azért érkezett a pápai klubházba, hogy elszámoljon a vendégbelépők árával – olvasható szombathelyihaladas.hu oldalon. A szimpatizáns a folyosón szólalkozott össze Szűcs Lajossal, a Lombard kapusával.

A Lombard kapusa ekkor ütött állítólag Keringer felé és a szemtanúk szerint rúgott is a Haladás-szurkoló felé - írta nyugat.hu.

Ezután avatkoztak közbe a biztonságiak, és percek alatt szétválasztották a feleket. Érdekes helyzet alakult ki, hiszen miközben a biztonságiak lökdösték kifele, Szemán György, a Lombard vezetője rángatta visszafele Keringert, hiszen még nem számolt el a bevétellel.

Időközben Kenesei Krisztián is próbált részt venni a rendrakásban, őt Csertői hívta be az öltözőbe.

Szemán György, a Lombard egyik vezetője az nb1.hu hírportálnak azt nyilatkozta, hogy Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Körének elnöke minősíthetetlen hangnemben szidta Szűcs Lajost, ez után alakult ki a csetepaté, de Szemán elmondása szerint a biztonságiak arról tájékoztatták, hogy hatan is közéjük álltak, így a kapus hozzá sem férhetett Keringerhez.

Rovatok