Index Vakbarát Hírportál

Czvitkovics bevágta, EL-főtáblán a Loki

2010. augusztus 26., csütörtök 21:50

Idegenbeli győzelemmel került az Európa Liga főtáblájára, vagyis a legjobb 48 csapat közé a magyar bajnok Debrecen. A bolgár Lovecs próbálkozott, a helyzeteit kihagyta, Yannick gólját még kiegyenlítette, de Czvitkovics a meccs legszebb és legpontosabb lövésével döntött. A BL után most az EL-ben várhatja a sorsolást és az őszt a magyar bajnok.

Csúcsprémiumot ígértek a bolgár bajnok Lieksz Lovecs játékosainak a klub vezetői, ha eltüntetik a Magyarországon összeszedett kétgólos hátrányukat, és továbbjutnak az Európa Ligában.

Negyedórát kellett várni az első komoly hazai helyzetre, Sandrinho azonban kihagyta. Malinauskas ekkor hibázott, mert a brazil távoli lövése kipattant róla, utána viszont többször bravúrral védett.

Többet volt a labda a bolgároknál, ám a félidő végén megmutatta a Debrecen, hogy tud kontrázni. Vargától kapott tökéletes labdát Szakály, már csak a kapussal állt szemben, de hajszállal a kapufa mellélőtt.

A második félidő elején a pár perce becserélt Yannick már kihasználta ziccerét, miután megkerülte és lefutotta védőjét.

A gól után a Liteksz benyomta a mieinket, egy szögletből Niflore egyenlíteni is tudott - fel sem kellett ugrania, pedig hárman vették körbe -, majd támadásban maradt, de a nehéz perceket túlélte a Debrecen.

Kilenc perccel a vége előtt pedig Czvitkovics gyönyörű góllal döntötte el a meccset. A védők a kiugrásra kész Dombira figyeltek, a középpályás észrevette, és egy csel után védhetetlenül a jobb felső sarokba lőtte a labdát.

Egy éve is kettős győzelemmel búcsúztatta a bolgár Levszkit a Debrecen, ezúttal Litekszet ütötte ki. Még az arány is ugyanolyan volt, idegenben 2-1, hazai pályán 2-0.

A magyar bajnokcsapat, ha ki is cserélődött, még van olyan erős, hogy a bolgárral elbánjon.

A Debrecen pénteken 13 órakor kap ellenfeleket, sztárcsapatokat is Magyarországra hozhat, akár a Liverpoolt is újra. Az még kérdéses, melyik stadionban játssza meccseit a csapat.

A Loki vezetői a tavalyi BL-szerepléskor azt mondták, ha nem is mindig a legrangosabb sorozatban, de az EL-ben azért meghatározóak szeretnének lenni.

Jegyzőkönyv:

Liteksz Lovecs (bolgár)-Debreceni VSC 1-2 (0-0)
Lovecs, v.: Robert Malek (lengyel)
gólszerzők: Niflore (68.), illetve Yannick (53.), Czvitkovics (81.)
sárga lap: Laczkó (24.), Mijadinovski (58.)
Továbbjutott: a Debrecen kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.
Liteksz Lovecs: Vinícius - Zanev, Nikolov, Petkov, Bodurov - Milanov (Bratu. 61.), Wellington (Doka, 61.), Jelenkovic (Cvetkovic, 84.), Sandrinho - Niflore, Janev
Debreceni VSC: Malinauskas - Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Laczkó - Szakály P. (Dombi, 74.), Kiss Z., Varga (Máté Péter, 90.), Czvitkovics - Kabát (Yannick, 50.), Coulibaly

Rovatok