Index Vakbarát Hírportál

Liteksz-játékos is játszott már jogosulatlanul

2010. augusztus 29., vasárnap 13:15

A Debrecen honlapja szerint a bolgárok egyik játékosa egy három évvel ezelőtti UEFA-kupa selejtezőn játszott úgy, hogy nem volt nevezve, ráadásul gólt is rúgott. Ők akkor csak pénzbüntetést kaptak, még az eredmény is maradt.

Megóvta a Debrecen elleni Európa Liga-selejtező visszavágóját a bolgár Liteksz Lovecs, mert Máté Péter úgy állt be, hogy nem volt nevezve a meccsre. Az UEFA akár kizárással is büntethetné a csapatot, de a Debrecen honlapja úgy tudja, három éve a bolgárok pontosan ugyanilyen helyzetben csak pénzbüntetést kaptak.

Az 2007-es UEFA-kupa selejtezőiben a Liteksz a máltai Sliema Wanderers ellen játszott, 4-0-ra nyert. Egyik játékosuk - a dvsc.hu szerint Ivelin Popov - úgy játszott és szerzett gólt, hogy nem volt nevezve a találkozóra. A máltaiak akkor ugyanúgy megóvták a meccset, mint most a bolgár csapat, de az UEFA csak adminisztrációs hiányosságok miatt szabott ki rájuk háromezer eurós pénzbírságot, még a meccs eredménye is maradt.

A bolgár csapat azért óvta meg a Debrecen ellen 2-1-re elvesztett selejtezőt, mert Máté Péter, a Loki játékosa nem volt benevezve a meccsre, de a 89. percben beállt. Ha nem zárják ki a csapatot, akkor a PSV Eindhovennel, a Sampdoriával és az ukrán Metaliszttel folytatja egy csoportban az Európa Liga főtábláján.

Rovatok