Index Vakbarát Hírportál

Szima Gábor: Szó sincs amatőrizmusról

2010. augusztus 31., kedd 16:21

A DVSC elnöke nem ért egyet szurkolóival, egyértelműen kiáll a Máté-ügyben adminisztrációs hibát vétő klubmenedzsment mellett.

Az Európa Liga főtáblájára kettős győzelemmel jutott Debrecen második Liteksz Lovecs elleni meccsét a bolgárok Máté Péter jogosulatlan szereplése miatt megóvták. Az UEFA ezt elutasította, nem zárta ki, de az adminisztrációs hiba miatt 15 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte a magyar bajnokot.

A Videoton elleni vasárnapi bajnoki alatt a szurkolók egy része többször az "Amatőr vezetés" rigmust skandálta, a DVSC-TEVA hivatalos honlapján megjelent interjúban Szima Gábor klubelnöke elmondta véleményét a drukkerek megnyilvánulásáról.

„Egyértelműen ki kell állnom a kollégáim mellett, hiszen ez a vezetés, menedzsment ezt a klubot a BL- és most az EL-csoportkörbe vezette, emellett az elmúlt hat évben nyertünk öt bajnokságot, két Magyar Kupát, egy Ligakupát és öt Szuperkupát” – mondta Szima.

„Nyolc éve ez a klub a dobogón van, a sportsikereinket egyetlen egy szurkoló és újságíró sem vitathatja. Azt is tudja mindenki, hogy a DVSC a magyar állam kasszájába az elmúlt években jóval több mint félmilliárd forint adót fizetett be, vagyis anyagilag is sikeres klubot irányít ez a menedzsment. Ha valaki mégis azt kiabálja, hogy amatőr vezetés, azt gondolom, óriási tévedésben van, még akkor is, ha ezt az adminisztrációs hibát elkövettük.”

A DVSC első Európa Liga-meccsét szeptember 16-án, 21.05-kor hazai pályán az ukrán Metaliszt Harkivval játssza. A bajnokcsapat valamennyi hazai meccsét a Puskás Ferenc Stadionban rendezi.

Rovatok