Index Vakbarát Hírportál

Újra etetett a Real- és a Barca-tehetség

2010. szeptember 8., szerda 11:40 | aznap frissítve

Két hónapon belül kétszer sütötte el ugyanazt a trükköt a két spanyol tehetség, most a lengyelek ették meg. A góllal versenyben maradtak az U21-Eb-ért.

A már korábban is látott zseniális szabadrúgás-kombinációból szerzett gólt a spanyol U21-es válogatott két játékosa a lengyelek elleni európa-bajnoki selejtezőn.

A vendégek a 85. percben jutottak szabadrúgáshoz a lengyel kaputól mintegy 35 méterre. A sípszó után a távolabb álló játékos futott neki a labdának, ám ez csupán figyelem elterelő mozzanat volt, helyette Thiago lépett oda, és egy laza mozdulattal átemelte a lengyel sorfalat.

A Barcelona tehetsége a sorfal mögé belépő Canalest játszotta meg, a Real Madrid támadója számított rá, miután legyűrte védőjét, könnyedén levette mellel a labdát, és ballal a hálóba bombázta.

Alig két hónapja ők ketten ugyanezt megcsinálták Anglia ellen az U19-es Eb-n.

A lengyel edzői stáb videón valószínűleg lemaradt róla, ritkán fordul elő, hogy ugyanazt az átverést kétszer meg lehessen húzni, ráadásul ilyen tökéletesen. A két srácra pedig jó lesz odafigyelniük, Canales 19 évesen több gólt szerzett már a spanyol bajnokságban racingosként, új klubjában José Mourinho edző rögtön az első bajnokin a kezdőbe tette.

Thiago Alcantará is bemutatkozott már a Barcában, sőt, az előző szezonban belőtte első gólját is a katalánoknál. Tehetsége kétségtelen, volt kitől örökölni persze, az 1994-ben világbajnok brazil Mazinho fia.

A spanyoloknak nagy szükségük volt a gólra, az 1-0-lal versenyben maradtak az európa-bajnoki nyolcasdöntőbe jutásért, mehetnek a rájátszásba: csoportjukban Hollandia mögött végeztek, ám 19 pontjukkal legjobb másodikként még kijuthatnak az U21-Eb-re.

Rovatok