Index Vakbarát Hírportál

Herczeg: A meccs végére megtörtünk

2010. szeptember 17., péntek 11:25

Az Európa Ligában érdekelt magyar bajnok edzője, Herczeg András higgadtan értékelte a megsemmisítő vereséget. Herczeg szerint 45 percig felvették a versenyt, de már akkor is 0-2 volt.

Szorosabb eredményeket vár a következő nemzetközi kupamérkőzéseken Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere. Csapata 5-0-s vereséget szenvedett az ukrán Metaliszt Harkivtól, a papíron leggyengébb ellenféltől Budapesten az Európa Liga I csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

A szakvezető szerint a Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson több olyan fordulat volt, amely nem kedvezett csapatának: 1-0-s vendégvezetésnél Kabát a kapufát találta el, majd a támadó az első félidő végén piros lapot kapott.

"Ha egygólos hátrányban berúgjuk a helyzetet, akkor valószínűleg másképp alakul a találkozó - mondta Herczeg. - A kiállításnál messze voltam, nem láttam, mi történt, de emberhátrányban nyilvánvalóan sokkal nehezebbé vált a helyzetünk."

Herczeg arról nem beszélt, hogy védekezési hibák sorozata előzte meg az első gólt, Nagy nem ütközött a szélen, Szakály nem segített ki, a kapus Malinaukas pedig végignézte, hogy a kapuja előtt elgurul a labda. Az edző előzetesen gyors és agresszív játékot várt, talán öt percig, ha lehetett így jellemezni a Lokit.

A szakember kiemelte, a jobbhátvédből nagyon hiányzott a rutinos Bernáth Csaba, aki még nem épült fel korábbi sérüléséből, a szerdai edzésen jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot.

"Az első félidőben 50-50 százalék volt a labdabirtoklás, a kapura lövések szempontjából 9-8 volt az állás a javunkra, ezért úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt a Harkivval, igaz, a szünetben már 2-0-ra vezettek. A második játékrész elején igyekeztünk 10 emberrel is támadni, sajnos, nem sikerült betalálnunk, ellenfelünk harmadik és negyedik gólja pedig demoralizálóan hatott a társaságra."

A Debrecenből átlagosat egyedül Czvitkovics Péter nyújtott, ő legalább távoli lövésekkel próbálkozott, volt néhány értékelhető átadása, a többiek mélyen elmaradtak tudásuktól.

Herczeg elismerte, hogy - bár nem jellemző rájuk - a mérkőzés végén megtörtek a futballisták, akiknek most már legfőbb feladatuk túllépni ezen a vereségen, és a vasárnapi Újpest elleni, hazai bajnokira koncentrálni.

A Metaliszt vezetőedzője, Miron Markevics elégedetten értékelte csapata teljesítményét, bár elismerte, hogy az első gólig idegesen, kapkodva futballoztak, és a kiállítás is megkönnyítette a helyzetüket.

"Nem emlékszem, nyertünk-e már korábban idegenben 5-0-ra, ugyanakkor tudni kell, hogy ez nem csak a játékosok érdeme, egy ilyen nagy arányú győzelemhez minden tényezőnek stimmelnie kell, az edzőn is sok múlik."

Markevics szűkszavúan értékelte a találkozót, hangsúlyozva: a legfontosabb, hogy megszerezték a három pontot, mostantól már a hétvégi bajnokira koncentrálnak.

A DVSC legközelebb szeptember 30-án, az olasz Sampdoria vendégeként lép pályára az EL csoportkörében. A Sampdoria idegenben 1-1-et játszott a holland PSV Eindhovennel

Rovatok