Index Vakbarát Hírportál

Kapusa miatt kizárhatják a PSG-t az EL-ből

2010. szeptember 18., szombat 15:04

A csütörtöki Európa Liga meccsen 1-0-s vereséget szenvedő Sevilla emelt panaszt a franciák kameruni származású, de örmény válogatott kapusa ellen. Nem kizárt ugyanis, hogy Édel nem az, akinek mondja magát.

Megóvta a Paris SG ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített meccsét a Sevilla futballcsapata. Az óvás oka: a párizsiak kapusa, Apoula Édel jogosulatlanul szerepelt, ugyanis valójában nem az, akinek kiadja magát.

A francia sajtó tavaly már írt erről, de cáfolhatatlan bizonyítékok nem kerültek elő.

A spanyol Marca című lap szerint az ügyet most Michel Moulin, a Le 10 Sport nevű internetes oldal szerkesztője szellőztette meg, aki 2008-ban egy rövid ideig, de a Paris SG sporttanácsadója volt. Épp amikor az örmény állampolgárságot is felvevő, de kameruni származású Édel a Rapid Bukaresttől Párizsba szerződött.

Moulin és a kameruniak egykori szövetségi kapitánya, Nicolas Philibert is állítja: Édel nem is Édel, hanem Ambroise Beyama és nem 24, hanem 29 éves.

Érdekes a pályafutása is Édelnek, hiszen ha igaz, hogy 1986-ban született, akkor már 18 éves korában az örmény Pjunyik Jereván kapusa lett, innen került Bukarestbe, majd 2008-ban a Paris SG B csapatához. 2004-ben az örmény válogatottban is szerepelt a rasztás kapus.

A Marca úgy tudja, hogy a Sevilla óvása utána az UEFA hivatalos vizsgálatot kezdeményezett.

Ha beigazolódnak a vádak, a PSG-t nemcsak kizárják az Európa Ligából, de a francia bajnokságban is komoly büntetésre számíthat. Édel pedig okirathamisítás miatt akár börtönbe is kerülhet.

Rovatok