Index Vakbarát Hírportál

A Realt edzeni olyan, mint elérni a Holdat

2010. szeptember 20., hétfő 19:25

Jose Mourinho azt szeretné, hogy futballedzői karrierje olyan sokáig tartana, mint egykori Premier League-riválisáé, a Manchester United kispadján ülő Sir Alex Fergusoné.

"Nagyon gyorsan elrepült ez a tíz év. - fogalmazott a keddi, Espanyol elleni hazai bajnoki előtt a 47 esztendős Mourinho. - Ugyanaz a tűz lobog bennem, mint annak idején, és úgy gondolom, ez tíz év múlva sem lesz másképp. Olyan leszek, mint Ferguson: hetven évesen is szenvedélyem lesz az edzősködés."

A portugál szakember 2007-ben távozott a Chelsea-től, majd egy évvel később az Internazionaléhoz szerződött, a Madridba pedig idén nyáron került. Éppen hétfőn ünnepli edzői pályafutása tizedik évfordulóját - az elmúlt évtizedben két BL-diadalt is aratott, 2004-ben a Portóval, idén pedig az Interrel.

Az angol futball legsikeresebb trénere, Ferguson - aki 2011 decemberében lesz 70 esztendős - több mint 30 trófeát gyűjtött az MU-val azóta, hogy 1986-ban átvette a csapat irányítását.

"A Real Madrid világszinten a legjelentősebb klub. - tette hozzá Mourinho. - Itt lenni olyan, mint elérni a Holdat, de egyelőre még nem nyertem a gárdával semmit. Majd meglátjuk, hogyan ér véget a történet. A történet, amelyet nekem kell felépítenem."

Rovatok