Index Vakbarát Hírportál

Henry: Igazi baromság volt tőlem

2010. szeptember 20., hétfő 11:36

A New York Red Bulls francia támadója Kevin Hartmant, a Dallas kapusát találta el csapattársa gólja után. A szerencsétlen mozdulatnak sérülés lett a vége, a kapusnak legalább egy meccset ki kell hagynia.

A nyáron a Barcelonától az Egyesült Államokba igazoló Thiery Henry bocsánatot kért a Dallas kapusától, akit a Dallas-New York Red Bulls bajnoki meccsen úgy talált el, hogy le kellett cserélni.

A világbajnok francia támadó csapattársa, Balouchy gólját ünnepelte, azt mondta, a hálóba akarta bombázni a labdát, mint már annyiszor, de azzal együtt Kevin Hartman lábfejét is eltalálta úgy, hogy a kapus térde kifordult. Labdával együtt rúgta el a lábat, ami meccs közben a mezőnyben sokszor előfordul, nem is szabálytalan, lehet vele keménykedni az ellenféllel szemben, ám ha valaki nem számít rá, mint most Hartman, sérülés lesz a vége: itt térdszalag, legalább egy meccs kihagyás.

Amikor Hartman a félidőben az öltöző felé sántikált, Henry odament hozzá bocsánatot kérni. "Mondtam neki, hogy nem akartam bántani, elfogadta a bocsánatkérésemet. Szerencsétlen eset volt" - idézte az Afp hírügynökség a támadót.

A spanyol Marca kicsit másképp értesült, szerintük Henry ezt is mondta: "Véletlen hülyeség volt, baleset, de elismerem a felelősségem. Egy igazi baromság tőlem".

"Nem akarom, hogy a média erről beszéljen, ez egy olyan dolog, ami bármikor megtörténhet" - mondta sportszerűen a 36 éves exválogatott Hartman.

Mit akart Henry?

  • 1346
    Semmit, baleset volt
  • 1082
    Megszívatni a kapust
  • 728
    Tényleg csak ünnepelni

Hilario Grajeda, a meccs játékvezetője látta az esetet, mégsem adott sárgát Henrynak, pedig az lett volna a második lapja, ami után automatikusan jött volna a piros. "A gól után mindkettőjük egyszerre akart belerúgni a labdába, a lábaik nem érintkeztek" - mondta a bíró. Schellas Hyndman, a Dallas edzője azt mondta, kérni fogja a labdarúgó szövetséget, hogy vizsgálja ki az esetet.

Ő sem értheti, Henry mit akart, a felvételeken tisztán látszik, hogy a lövés a szögletzászló felé ment volna, eleve arra lőtte, a hálóhoz köze nem volt.

Rovatok