Index Vakbarát Hírportál

A spanyol válogatott behívja a kis Zidane-t

2010. szeptember 22., szerda 16:55 | tizenhárom éve frissítve

Enzo Zidane Fernandez októberben bemutatkozhat a spanyol U-16-os válogatottban, a tréner elmondta, behívja a keretbe Zinedine Zidane fiát. A franciák is maguknak akarhatják, ha befut.

Spanyol korosztályos válogatott lehet októberben Enzo Zidane Fernandez, a francia exklasszis Zinedine Zidane fia.

A 15 éves tehetséget az U-16-osok közé hívja meg Ginés Meléndez spanyol kapitány. "Beszélni akarok az apjával a beválogatásáról, októberben hívnám meg" - árulta el az edző a francia TF1 csatornának.

Enzo a Real Madridban spanyol anyja nevén - Fernandez - szerepel, támadó középpályás, mint az apja volt, és már három éve nyilvánvalóvá vált, hogy örökölt valamit őse tehetségéből.

Igényt tarthat rá Franciaország is, de onnét még nem keresték, az egyik vezető annyit mondott, "ha majd felnő, eldönti, hol akar játszani". A szabályok szerint ha bemutatkozik a spanyol U-csapatokban, egyszer még válthat, így később a francia felnőtteknél is szerepelhet. A francia sajtó már keményen lobbizik, hogy miért nem mozdultak még rá.

"Vita lesz róla" - jósolta néhány hete Jorge Valdano Real-sportigazgató, de a gyerek apja nem aggódik.

"Ha a spanyolok hívják, az jó, ha a franciák, az is jó, az egyetlen ami számít, hogy jól érzi magát, és élvezi a játékot" - mondta Zinedine Zidane.

Az aranylabdás exmadridi világklasszis a spanyol fővárosban él családjával, kevésbé jelentős poszton dolgozik is a Real Madridnak.

Rovatok