Index Vakbarát Hírportál

Magyar edzőpáros a belga Charleroi-nál

2010. szeptember 23., csütörtök 17:15

A Ferencváros korábbi edzője, az erdélyi László Csaba lesz az idei szezonban a belga első osztályban szereplő Charleroi csapat vezetőedzője, segítője pedig a most is a klubnál dolgozó Balog Tibor.

Szerdán a Sporting de Charleroi honlapján hivatalosan is bejelentette, hogy László Csaba lesz a csapat vezetőedzője, ő váltja a megbukott Matthijsent.

A futballcsapatot megbízott edzőként néhány napig egy másik magyar, Balog Tibor vezette, miután a múlt hét végén súlyos 5-0-ás vereséget szenvedtek a Bruges-től. A szerdai meccsen már Balog ült a kispadon, akkor 2-1 kikapott együttese a Standard Liege-től.

László szombaton ül le először a kispadra, de a csapatot még Balog Tibor állítja össze. A 14. helyen álló Charleroi a 15. Lierse csapatát fogadja majd.

Az erdélyi születésű László Németországban tanulta a szakmát, pályafutása elején német kiscsapatokat irányított.

Magyarországon 2004-ben lett ismert, amikor Lothar Matthäus hívására a válogatott mellett kezdett dolgozni. Ugyanebben az évben lett a Ferencváros edzője is. 2006-ban rövid ideig a Sopron kispadjára ült le, miután az FTC a másodosztályba kényszerült.

László szövetségi kapitányként is kipróbálta magát, 2006-tól két éven át irányította az ugandai válogatottat.

2008-ban a skót Hearts-hoz távozott, csapatával a harmadik helyen zárt a bajnokságban. A játékosai és a közönség tiszteletét hamar kivívta, kollégái az év menedzserének választiották. A klubtulajdonos Vlagyimir Romanovval azonban nem jött ki. A skót Heartsot másfél évig irányította, majd idén január 29-én menesztették, azóta is pereskedik.

Rovatok