Index Vakbarát Hírportál

Félelmetes látvány volt a sérült drukker

2010. szeptember 29., szerda 16:46

Élete legnyomasztóbb meccsélményén van túl a 20-szoros válogatott, az angol másodosztályt vezető QPR alapembere, Buzsáky Ákos. A Millwall huligánjai összecsaptak csapatának szurkolóival.

Az angol másodosztályban vezető Queens Park Rangers keddi bajnokija előtt már tudták a játékosok, hogy kint a rendőrök összecsaptak a Milwall huligánjaival, és felkészítették őket arra, hogy a meccsen akár balhé is lehet.

„Pár érzékenyebb játékost megviselt, de nem lepődtünk meg nagyon, mert már a szombati bajnokinkra átjöttek a Milwall rendbontói. Pár széket összetörtek, és üzentek, a fiatalok mellett az öregebbek is előszedik a baseballütőket, és a parkban várják a keményeket. Azt hiszem, volt késelés is, végig körözött a helikopter a pályánk felett, fegyvereket is találtak a rendőrök. Tényleg háborúra készülhettek a szurkolók. A meccs simán lement, igaz nem voltunk túl jók, nem tudtunk nyerni, először veszítettünk pontot hazai pályán. Az ellenfél viszont úgy örült, mintha egy osztállyal feljebb lépett volna” – emlékezett vissza a kedd esti eseményekre Buzsáky Ákos.

A 28 éves játékos a meccs után a kocsijához menet is szembesült a csata egyik áldozatával, kérdezte a mentősöket, mi történt az autóban sérülten fekvő emberrel, de csak annyi választ kapott: baleset.

„Félelmetes volt ez a látvány, utána néztem a kocsmákat is, a metrónál is látszott, hogy verekedtek a huligánok. Amióta Angliában vagyok, ilyet még nem láttam. A stadionban nem történt semmi, csak a köztéren. Most szembesülhettem azzal, milyen kemény is lehetett annak idején egy ilyen rangadó, bár tudom, hogy a Milwall-drukkerek az angol kriminalisztikában is külön fejezetet kaptak.”

A rendőrség 11 embert tartóztatott le, de késelésről nem tud, ezt nem erősítette meg eddig senki. A Fulham Chronicle egyik szemtanúja szerint a QPR-szurkolókat sem kellett félteni, agresszív ütközet volt a londoni utcákon, a rendőrök alig tudtak rendet tenni, kicsúszott a kezükből az irányítás. A mérkőzés 0-0 lett.

Rovatok