Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Most már leléphetek?

2010. szeptember 29., szerda 10:10

Az Ajaxnál és a Milannál is elégedettek a döntetlennel, Deschamps szerint a Chelsea más szint, a Romának nagyon kellett a Kolozsvár elleni győzelem. a Real-edző a sajtóval poénkodott. A Bajnokok Ligája csoportköreinek második fordulójának első játéknapját rendezték kedden.

A Real Madrid a francia Auxerre-t verte, ezze két kör után hibátlan a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójának első játéknapja után, Mourinho, a csapat nyáron érkezett, kétszeres BL-győztes edzője azt mondja, így kell játszani idegenben. Ha a következő körben verik a Milant, nagyon nagy előnyük lesz.

A forduló ragadóján két többszörös BL-győztes csapat játszott egymással, az Ajax és a Milan edzője is elégedett volt a döntetlennel. A Marseille-es Didier Deschamps azt mondja, reménykedve érkeztek a Chelseahez, de Ancelottiék csapata olyan, mint ha másik bolygóról jött volna.

A Real az argentin Di María góljával verte 1-0-ra az Auxerre-t, Mourinho csapata ezzel két meccs után hibátlan, vezeti a G csoportot.

A portugál szakember elégedetten nyilatkozott a meccs után: "Mivel régóta nem játszottak otthon BL-meccset, még a szokásosnál is nehezebb volt ellenük. Kockázatot kellett vállalnunk, de bejött. Jól helyezkedtünk, azt csináltuk, amit kellett. Ha a Milant is megverjük, nagyon jó esélyünk lesz, hogy csoportelsők legyünk."

Most nem hagyta ott idő előtt a sajtótájékoztatót, mint hétfőn, csak poénkodott a végén, amikor sajtófőnökétől az utolsó kérdés után azt kérdezte: Most már felállhatok? Biztos?

Amszerdamban két korábbi többszörös BL-győztes játszott egymással, Az Ajax-Milan végül 1-1 lett, mindkét csapat edzője elégedett volt a döntetlennel. "Nyilván jobban örültem volna, ha nyerünk, de ezzel az eredménnyel is elégedett vagyok. Ibrahimovic pont akkor lőtte a gólt, amikor Anita sérülése miatt átmenetileg tízen voltunk, ez nagy kár." - nyilatkozta Martin Jol, az Ajax edzője.

"Megvoltak a lehetőségeink, de nem sajnos nem tudtunk rúgni mégegyet. Játszhattunk volna jobban is, de elégedett vagyok, mert jól váltogattuk a rövid passzos játékot az Ibrahimovicnak adott hosszú labdákkal" - mondta a Milanos Allegri.

A legutóbbi két meccsét elvesztő Chelsea a Marseille-t verte 2-0-ra hazai pályán, Didier Deschamps, a franciák edzője azt mondta, reménykedve érkeztek Londonba, de ez a csapat egy más szint. "Hihetetlenül gyorsan játszanak, nyomást gyakorolnak rád, letámadnak, fizikálisan erősek, de technikailag is képzettek. Megpróbáltuk, de nem tudtuk távolt tartani a labdát a kapunktól" - mondta Deschamps."Hat pontunk van, és nagyon jó esélyünk, hogy csoportelsők legyünk. Nem volt könnyű meccs, a Marseille jól játszott a második félidőben" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Chelsea edzője.

A Bayern München úgy nyert Baselben, hogy az 56. percig a svájciak vezettek, Schweinsteiger aztán fordított. "A Bayern játékosai hittek magukban, ez jellemző erre a csapatra. Fordítottak, mert nagyon erősek mentálisan." - mondta Thorsten Fink, a hazaiak edzője, aki korábban a Bayernben is játszott. "Jól kezdtünk, de ahogy először átlépték a félpályát, gólt kaptunk. A második félidőben úgy változtattam a csapatomon, hogy több erő legyen a játékunkban. Ez működött is" - nyilatkozta Louis van Gaal, a tavalyi BL-döntős németek edzője.

A Roma hazai pályán verte a Kolozsvárt, Ranieri, a hazaiak vezetője elégedett volt csapata teljesítményével: "Azért is nagyon fontos eredmény ez nekünk, mert két hete kikaptunk a Bayerntől".

Az Arsenal legutóbb Bragának rúgott hatot, most Belgrádban vágtak hármat. "Fontos volt, hogy nyerjünk, mert hétvégén kikaptunk a West Bromtól. Sokat volt nálunk a labda, sok helyzetet alakítottunk ki" - elemzett a meccs után Arsen Wenger, a londoniak edzője.

A Szpartak Moszkva simán verte a Zsolnát, Karpin, a hazaiak edzője csak egy sérülés miatt bánkódott: "Az egyetlen probléma, hogy Wellington három hétre lesérült".

A Braga a Sakhtar Donyecktől otthon kapott hármat, Lucescu, az ukránok edzője érthetően elégedett volt: "Végig irányítottuk a játékot, abszolút megérdemeltük a győzelmet."

Rovatok