Index Vakbarát Hírportál

Herczeg András: Nem volt tizenegyes

2010. október 1., péntek 08:46

A Debrecen második Európa Liga csoportmeccsét is elvesztette, de a Sampdoriának idegenben is egyenrangú ellenfele volt. Herczeg András szerint csapata megérdemelt volna egy döntetlent, a büntető is jogtalan volt.

A DVSC a Metaliszt Harkiv elleni hazai vereség után Genovában is kikapott az Európa Ligában, de a Sampdoria ellen már lényegesen jobb teljesítményt nyújtott a csapat, mint két hete az ukránokkal szemben. Az olaszok Pazzini tizenegyesével szerezték meg a győzelmet, Herczeg Andás szerint csapata méltó ellenfél volt.

"Fegyelmezetten és szervezetten játszottunk, megvoltak a helyzeteink, lövéseink. Becsülettel mentünk előre, nem sokkal a vége előtt helyzetünk volt. Ismét csapatként játszottunk, és ez biztató a jövőre nézve. Több volt ebben a meccsben" - nyilatkozta a klubmenedzser.

""A pálya talaja nem volt a legoptimálisabb, de ezzel természetesen a riválisunknak is meg kellett küzdenie - Sajnálom, hogy kényszerűségből le kellett cserélnem Szakály Pétert, mert nagyon jól, lendületesen futballozott. Még nagyobb gond, hogy Yannick is megsérült, de reménykedünk benne, hogy hamarosan mindketten meggyógyulnak és teljes értékű munkát tudnak végezni."

A tizenegyes előtti szituációt nem látta szabálytalannak, Laczkó karolta át Pazzinit, mindketten elestek. "Nem volt az. Maradjunk annyiban, hogy érdekes volt a játékvezetés. A meccs után többen is hívtak, hogy ez nem ért büntetőt, Pazzini befeküdt Laczkó ölébe."

A Debrecen nulla ponttal, mínusz hatos gólkülönbséggel, rúgott gól nélkül áll a csoport negyedik helyén. Legközelebb október 21-én játszik, hazai pályán Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven lesz az ellenfél.

Rovatok