Index Vakbarát Hírportál

Ez a Barcelona már nem könyörtelen

2010. október 3., vasárnap 21:08

A Mallorca döntetlent (1-1) játszott a Nou Campban, és ha jobban figyelnek játékosai, meg is verhette volna saját pályáján a bajnokot. A Real Madrid ezzel szemben parádézott, 6-1-re verte a Deportivót, C. Ronaldo két gólt lőtt.

A spanyol bajnokság hatodik fordulójában a Barcelona ismét nem tudott nyerni hazai pályán.

Pár hete a Hercules Alicante meg is verte a tavalyi bajnokot, a Mallorcának is voltak győzelmi esélyei, de ezeket kihagyta, ám így is értékes döntetlent ért el Michael Laudrup csapata.

Pedig úgy indult a meccs, hogy akár több gólt is lőnek a Barca-csatárok, mert Messi a félidő felénél pazar bokamozdulattal rakta a labdát ballal a jobb alsó sarokba.

A második gól azonban nem érkezett meg, a Mallorca pedig a félidő vége előtt eljutott a kapuig. Előbb kihagyott egy helyzetet, a szögletből azonban Nsué nagy erővel fejelt a kapuba.

A második félidőben Nsué egy szöglet után a második gólt is belőhette volna, Webó pedig negyven méterről tüzelt, de Victor Valdes kitolta a labdát a sarokból.

A Barcának is voltak lehetőségei, de messze nem annyira kidolgozottak, amelyekre előzetesen számítani lehetett. Az ötlet, egy váratlan húzás a második félidőben hiányzott a játékból. Kazanyban, a hétközi BL-meccsen ugyanez volt a helyzet, nem változott.

A Real Madrid pedig egy ponttal a Barcelona elé került, miután kiütötte az idén kiesés ellen küzdő Deportivót. Cristiano Ronaldo kezdte és fejezte be a gólgyártást. A Real először kapott ebben a szezonban a Bernabéuban, a Depor pedig először talált be akcióból. Ezzel a különbségű vereséggel a Deportivo az utolsó helyre csúszott vissza, a Real pedig feljött a harmadikra.

Bár a Depor idén tényleg nagyon gyengén teljesít, de nagyon ritkán kap ekkora verést. Az utóbbi 10 szezonban csak most fordult elő harmadszor, hogy valamelyik csapat három góllal vezessen ellenük a félidőben.

Rovatok