Index Vakbarát Hírportál

De Jong fél év alatt két lábat tört el

2010. október 4., hétfő 14:10

A holland márciusban az amerikai Holdenbe szállt bele, a vb-döntőn Xabi Alonsót karatézta le, a Manchester City szombati bajnokiján Ben Arfa sípcsontját és szárkapocscsontját törte el.

Március óta két lábat eltört, a világbajnoki döntőn pedig Xabi Alonso mellkasába szállt bele szándékosan Nigel de Jong, a Manchester City holland védekező középpályása. Az első két esetben csak sárga lapot kapott, a szombati, Newcastle elleni meccsen még azt sem. Ha Ben Arfa, a Newcastle játékosa nem integet kétségbeesetten, a bíró meg sem állította volna a játékot.

Hollandia március 3-án barátságos meccset játszott az Egyesült Államokkal, de Jong páros lábbal szállt bele Stuart Holdenbe, akinek eltört a jobb lába. A holland mindössze sárgát kapott, meccs után csak annyit mondott, ez benne van a fociban.

A dél-afrikai világbajnokság döntőjében a spanyol Xabi Alonsót rúgta mellkason, szinte kizárt, hogy ne szándékosan tette volna. Komoly sérülés is lehetett volna, Howard Webbnél csak sárgát ért. "A labdára összpontosítottam, aztán eltaláltam a mellkasát. Furcsa, de csak sárgát kaptam érte, elég nagy szerencsém volt".

A Premier League hetedik fordulójában a Manchester City a Newcastle Unitedet verte otthon, Ben Arfát, a vendégek játékosát már a negyedik percben le kellett cserélni: de Jong megint nyújtott lábbal csúszott be. Ben Arfa síp- és szárkapocscsontja is eltört, a holland még csak sárgát sem kapott.

Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány azonnal reagált, és kitette a Moldova és Svédország elleni Eb-selejtezőre készülő keretből de Jongot.

A 25 éves játékos Ajax nevelés, négy éve Hamburga, egy éve a Manchester Citybe igazolt. 2004 óta holland válogatott, eddig 48 meccsen játszott, egy gólt szerzett.

Rovatok