Index Vakbarát Hírportál

Az is jó, ha nehezen verjük San Marinót

2010. október 7., csütörtök 17:21

Egervári kapitány támadni fog az Eb-selejtezőn, sérültje nincs, a csapat akkor sem veszít presztízséből, ha alig nyer.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a pénteki Európa-bajnoki selejtezőn.

"Kicsit más rendszerben lépünk majd pályára, mint az előző mérkőzéseken, ezúttal támadóbb szellemű futballt szeretnénk bemutatni. Annak ellenére, hogy kötelező a győzelem, azt is sikernek könyvelném el, ha nehezen nyerne a csapat, ha így történne, akkor sem veszítene presztízséből a csapat."

A keretben nincs sérült, az orvosi stáb rendbe tette Juhász Roland krónikus, három hete húzódó ülőideg-problémáját.

"Ritkán van ilyen, hogy mi vagyunk a favoritok, de érvényesíteni kell a nagyobb játéktudásunkat, még ha igazi catenaccióval találkozunk is. Pihentetést nem igazán tervezünk, akkor sem, ha esetleg már a félidőre sikerülne tetemesebb előnyt szerezni" - mondta a kapitány.

Egervári a keddi meccsel kapcsolatban megjegyezte, a finn futballkultúra a magyarnál előrébb tart, Finnország a harmadik kalapban volt a sorsolásnál, Hollandiában is csak 2-1-re kapott ki. A finnországi győzelmet bravúrnak értékelné a kapitány, döntetlennel is elégedett lenne, de győzelemért utaznak Helsinkibe.

A várható kezdőcsapat

Király - Vermes, Juhász, Vanczák, Laczkó - Koman, Vadócz, Gera, Dzsudzsák - Szalai, Rudolf

A német bajnokságban listavezető Mainz magyar csatárát, Szalai Ádámot nem zavarja a teher, hogy a szurkolók tőle várják a gólokat, mindig is arra vágyott, hogy elvárás legyen vele szemben, ez motiválja.

"Még a legkönnyebbnek tűnő ellenfél legyőzése sem egyszerű feladat jelenleg a magyar válogatottnak, így kizárólag a három pont a fontos.

Nem feltétlen a gólszerzés a lényeg, akkor leszek elégedett magammal, ha azzal az érzéssel jövök le a pályáról, hogy jó játékkal segítettem győzelemhez a csapatot."

"Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, mert habár az elmúlt évek eredményei nem igazolják, vendéglátóink olyan jó válogatottal rendelkeznek, mint amilyen a svéd és a holland csapat, már csak azért is, mert kiváló külföldi együttesekben játszó futballisták alkotják" - mondta a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést megelőző csütörtöki sajtótájékoztatóján a vendégek kapitánya, Giampaolo Mazza.
Mazza szerint elsődlegesen nagyon jól meg kell szervezni a védekezést, és abból kell veszélyes ellentámadásokat vezetnie csapatának, amely viszont nélkülözni fogja legjobbját, az olasz másodosztályban szereplő Verona csatárát, a vádlisérüléssel bajlódó Andy Selvát.
"Hiányát nagyon meg fogjuk érezni, ezt figyelembe véve különösen nagy öröm lenne, ha sikerülne megszereznünk első gólunkat a magyarok ellen és egyáltalán a mostani kvalifikációs sorozatban" - mondta Mazza.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a teljes bevétel felajánlásával segíti az iszapkatasztrófa károsultjait, a Puskás Ferenc Stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat helyeztet el, a pénzt eljuttatja a rászorulóknak.

Rovatok