Index Vakbarát Hírportál

Az első gólig lesz nehéz San Marino ellen

2010. október 8., péntek 11:26

Talán még egy hazai klubcsapatnak is biztosan kellene vernie San Marinót, nemhogy a magyar válogatottnak. A miniállam eddig gólt sem lőtt Magyarországnak, legjobb csatára nélkül nem valószínű, hogy a sorozat az esti Eb-selejtezőn szakad meg.

Az európai csapatok közül San Marino áll leggyengébben világranglistán, a 203. helyen. Magyarország az 51., nem lehet kérdés, hogy nyerni kell.

Egervári Sándor kapitány is kijelentette: „Reális az esély a három pont megszerzésére. ”Mást nem mondhatott, különösen, hogy az ellenfél legjegyzettebb játékosa, Andy Selva sérült. Igaz, a Verona csatárával is mindössze egy gólt lőtt a rivális az előző sorozatban, a lengyelektől tízet kapott, de a csehektől, szlovákoktól is hetet, az egy rúgott gólra negyvenhetet kapott.

A lengyelek már az első, a szlovákok a harmadik, a csehek a 28. percben lőtték az elsőt, a mostani sorozatban a vb-döntős hollandok ötöt vágtak idegenben, a svédek hatot hazai pályán.

Tipikusan olyan meccs vár a magyar csapatra, amely az első gólig lesz nehéz. Ha ezt sikerül megszerezni az első negyedórában, várható, hogy háromig vagy négyig meg sem áll a csapat.

A 4-4-2-es hadrend garancia lehet a támadásokra. Az első gól születhet pontos átlövésből, Gera mellett Dzsudzsák vagy Koman lehet, aki erre vállalkozik. Pontrúgás után sem lennénk esélytelenek, mert Juhász, az eltiltások miatt visszakerülő Vanczák jól fejel, és Szalai Ádámot is bátran lehet keresni a magas labdákkal. A 22 éves magyar csatár már háromgólos a Bundesligában, gólpasszokat is adott, formáját nem túlzás átütőnek nevezni.

Gellei Imre kapitánysága alatt kétszer is játszottunk a miniállammal, itthon 3-0, idegenben 5-0 volt az eredmény.

Nyilván bármelyik arányú győzelemmel kiegyezne a válogatott, Koman Vladimir azt is mondta csütörtökön, a három pont a lényeg. Titkon azért nyilván mindenki arra számít, hogy egy önbizalomnövelő siker után kell utazni Helsinkibe, és ott kedden meg lehet mutatni, merre tartunk.

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Király (76 válogatottság/0 gól) - Vermes (2/0), Juhász (56/5), Vanczák (49/1), Laczkó (5/0) - Koman (4/1), Gera (66/18), Elek  (4/0), Dzsudzsák (29/2) - Rudolf (14/2), Szalai (3/0)

San Marino: Simoncini -. Vitaioli, Della Valle, Cervellini, Bachiochi – Marani, Bollini, Vannucci, Berretti – Montagna, M. Vitaoli

Puskás stadion, 19.00, Sport1.
Az MLSZ a teljes bevétel felajánlásával segíti az iszapkatasztrófa károsultjait, a stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat helyez el.

Rovatok