Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó busz csomagtartójából szedték ki

2010. október 13., szerda 10:40

Az Olaszország-Szerbia Eb-selejtező a vendégultrák folyamatos balhéja miatt a 6. percben félbeszakadt. A meccs előtt saját csapatuk buszát dobálták meg, a randalírozást egy Ivan nevű vezette, akit hajnalban elfogtak. A genovai utcai zavargásokban 15-en sérültek meg, köztük két rendőr. A három pont az olaszoké lehet.

Valószínűleg az olasz válogatott kapja a szerbek ellen kedden este félbeszakadt Eb-selejtező három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel, mert egyértelműen a vendégszurkolók okozták a rendbontást a késve kezdődött, hat perc után félbeszakadt Eb-selejtezőn.

A genovai meccs 35 perces csúszással indult, az újabb botrány miatt - a szerb ultrák füstbombákat, görögtüzeket, tárgyakat dobáltak a pályára - a skót Craig Thomson lefújta a meccset.

A randalírozást egy fekete maszkos, fekete pólós tetovált huligán vezette, aki felmászott a kerítésre, és pályát a nézőtértől elválasztó védőhálót is elvágta, illetve irányította a dobálást.

Az olasz rendőröknek szerda hajnali háromnegyed háromkor sikerült elfogniuk, a Gazzetta úgy tudja, a neve Ivan. Miután az összes szerb szurkolói buszt átkutatták, leszállították és egyenként levetkőztették az összes utast, Ivant a legutolsó jármű csomagtartójából szedték ki. El volt barrikádozva, biztosan azonosítani tetoválásai alapján sikerült, rövid ujjú pólója miatt a karja jól látható maradt.

A huligánok a lefújás után is összecsaptak a rendőrökkel, 17 személyt tartóztattak le. Az utcai zavargásokban tizenöten sérültek meg, köztük két rendőr, akiket kórházba kellett vinni, de állapotuk nem súlyos, egyikük agyrázkódást kapott.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint még a meccs előtt az ultrák petárdákat dobáltak a csapatbuszra, egy füstbomba be is repült, de játékos nem sérült meg.

Az első számú kapust, Vladimir Sztojkovicsot a hotel előtt megfenyegették, ezért kérte, ne kelljen védenie a meccsen, helyette Zeljko Brkic kezdett a vendégek kapujában, ám kis híján őt is megdobták a pályán.

"Gyalázat Szerbiának és a szerb futballnak" - mondták a szerb tévében.

Tomislav Karadzsics, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke azt nyilatkozta, a huligánokat valószínűleg Belgrádból irányítják, és a háttérben a Crvena Zvezda, valamint az ősi rivális Partizan Beograd táborainak rivalizálásáról van szó. A szerb drukkerek amiatt is tomboltak, hogy válogatottjuk pénteken, otthon kapott ki 3-1-re a jóval esélytelenebb észtektől.

A meccs biztonságáért felelős igazgató, Roberto Massucci felháborodva közölte, hogy a szerb szövetség és a szerb rendőrség előzetesen nem figyelmeztette az olasz kollégákat a várható veszélyre. "Ilyen szurkolóknak nem lett volna szabad megérkezniük Genovába" - közölte.

A 2007-es svéd-dánon egy dán drukker szaladt a pályára, megütötte a bírót, aki azonnal lefújta a mérkőzést, a svédek kapták a három pontot, ami most az olaszoké lehet.

Rovatok